rsz_2013_internet_trendleri

KPCB tarafından yapılan İnternet Trendleri araştırması, mecralara ayrılan bütçeler ile alınan verimi karşılaştırıyor. Bu sonuçları analiz ettiğimizde, birçok mecranın yüksek maliyetinin karşılığını tam veremediğini görüyoruz; mobil mecralar dışında!

Tabloda da görüldüğü üzere, özellikle TV’ye verilen ve basılı reklamlardan alınan karşılık, yapılan yatırımın altında kalıyor. Bu mecralara yapılan yatırım miktarı düşünüldüğünde, hedef kitlelerin TV’de, gazetelerde ve dergilerde yayınlanan reklamlara daha uzun süre maruz kalmaları gerekiyor ancak sonuç tam tersi oluyor.

Mobil mecra, basılı reklamlar hariç diğerlerinden daha az sayıda rağbet görse de; yatırım - fayda oranı karşılaştırıldığında en başarılı reklam mecrası olarak öne çıkıyor. Diğerlerine nazaran çok ufak bir yatırımla, 4 kat fazla maruz kalınma oranı sağlıyor. Bu da mobil platformlarda yapılan reklamların ne kadar ekonomik olduğunun en güzel kanıtlarından biri.

Tablodaki sonuçlara şaşırmadığımız söyleyelim. IVR, Email, SMS gibi rahatlıkla ölçümlenebilen servislerle kime nasıl ulaşacağımız tamamen bizim elimizde. Diğer mecralarda, reklamı yayınlayıp kime denk gelirse onun maruz kalmasını bekliyoruz. Ancak sesli iletişim servisleri (Outbound (Giden) IVR ve Sesli Mesaj) ile SMS ve Email servislerinde, tamamen kendi belirlediğimiz kişilere ulaştığımız için, müşterilerin de bu servislerle yaptığımız reklamlara maruz kalma oranları yüksek oluyor.

İletişim Makinesi ile hali hazırda yüksek geri dönüşler sağlıyoruz. İletişim Makinesi servisleri, çağın reklam anlayışına uygun ve ekonomik reklam çözümleri sunuyor.

Kaynak: Kpcb.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.