2014'te mobil pazarlama

Yakın geçmişten itibaren pazarlama anlamında fark yaratan mecra tartışmasız bir şekilde mobil oldu. 2014’te de bu durum artarak devam edecek. Ne kadar çok akıllı telefon satılırsa ne kadar çok tablet kullanılırsa mobil pazarlamanın gücü de o kadar artacak. 2014’te mobil pazarlama kavramını sıkça duyacağız.

Önümüzdeki sene mobil pazarlama anlamında özellikle Email, sosyal ağlar ve arama motorları, tıpkı bu sene olduğu gibi önemini koruyacak, hatta daha da artacak. Mobil cihazların kullanım oranı inanılmaz bir hızla yükseliyor. Bu da diğer geleneksel pazarlama yöntemlerinin etkisinin azalmasına neden oluyor. İnsanlar, artık sade ve pratik olanı tercih ediyor. Elbette halen televizyon izleyen, gazete okuyan milyonlarca insan var. Bu mecraların etkinliğinden şüphe etmek çok yanlış olur. Ancak, birkaç sene önce sözü bile edilmeyen mobil pazarlamanın son yıllarda sağladığı verim de ortada.

Arkadan gelen bir genç nüfus var. Bu genç nüfus, satın alma tercihlerini de önemli ölçüde etkiliyor. Hem kendileri birçok ürün satın alıyorlar hem de ailelerinin satın alma tercihlerini etkiliyorlar. Genç nüfusun mobil cihazlara olan ilgisi de tartışmasız bir şekilde çok yüksek. Özellikle genç nüfusa yönelik yapılacak çalışmalar, bu sayede son derece yaratıcı bir şekilde hazırlanabilir.

2014’te mobil pazarlama, metnin gücünü kanıtlar nitelikte olacak. Pew Internet and American Life Project tarafından yayınlanan raporda, mobil cihazlardaki kullanımın %81’inin mesajlaşma, %60’ının internete girme ve %52’sinin Email kullanma olduğunu görüyoruz. En son akıllı telefon reklamlarında hep telefonun uygulama zenginliğinden bahsediliyor. Uygulamalar, mesajlaşmanın ve Email’in etkinliği yanında geride kalıyor. İnsanlar için iletişim halen ön planda. SMS ve Email tarafında 2014’ün son derece parlak geçeceğini bu rapor sayesinde rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gelişen teknolojiyle beraber mobil pazarlama için farklı alternatifleri de 2014’te yoğun bir şekilde göreceğiz. Akıllı saatleri ve yaygınlaşan NFC teknolojisini buna bir örnek olarak gösterebiliriz.

Müşterileriniz her yerde. Onlar televizyon izliyor, onlar gazete okuyor, onlar radyo dinliyor… Ancak, müşterilerinizin önemli bir bölümünün mobil cihazlarla son derece ilgili ve haşır neşir olduğunu unutmayın. 2014’te mobil pazarlama, kurumlara önemli fırsatlar sunacak. Mobil pazarlama kampanyalarınızın etkinliğini arttırmak için İletişim Makinesi SMS ve Email servisleri size önemli geri dönüş sağlayacaktır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.