850'li Numaralar Neden Avantajlıdır

0850 ile başlayan numaralar, “coğrafi olmayan numaralar” olarak tanımlanır ve telekom firmaları tarafından tahsis edilir. 850’li numaralara gelen çağrılar, bir IVR sistemine, sabit hatta ya da GSM numarasına yönlendirilebilir. Bu numaralar ile aramaların tamamen internet üzerinde karşılanması sağlanır.

850’li numara kullanmanın firmalara sağladığı birçok avantaj var.

1. Adres Değişikliği Sorun Yaratmaz

Firmalar, çeşitli sebeplerden ötürü lokasyon değiştirebilir: Yeni bir ofise geçebilir ya da farklı sebeplerden ötürü başka bir şehre ya da ilçeye taşınabilir. Bu gibi durumlarda –eğer sabit hat kullanılıyorsa– yeni lokasyona geçildiğinde telefon numarasını da taşımak veya değiştirmek gerekir. 850’li numara kullanan bir kurumun böyle bir zorunluluğu olmaz.

2. Daha İyi Müşteri Hizmetleri

850’li numara, Inbound IVR servisi için en iyi numara seçeneğidir. Gelen aramalar, Inbound IVR kullanılarak çok daha verimli bir şekilde yönetilir. Müşterinin, hiçbir operatöre bağlanmadan da ihtiyacını giderebilmesi sağlanır ve gelen aramalar, doğrudan ilgili birimlere yönlendirilir. Ayrıca kayıt, sipariş, sorgulama gibi işlemler için otomatik çözüm sağlanır.

3. VOIP Teknolojisi

850’li numarayı VOIP* üzerinden arayan bir müşteri, yaptığı arama için hiçbir ücret ödemez. Bu da müşterilerin diledikleri zaman ulaşabilecekleri bir hat sunulması anlamına gelir.

*VOIP, kısaca özetlemek gerekirse sesin bakır telefon kabloları üzerinden değil de, internet üzerinden taşınmasıdır. VOIP teknolojisi sayesinde, bakır kablolar daha az kullanıldığı ya da hiç kullanılmadığı için telefonla görüşme maliyetleri de çok ciddi biçimde azalır.

4. Akılda Kalır

Özellikle akılda kalıcı numaralarla (850 85 85 veya sonu 10 10, 77 77 gibi biten numaralar) müşterilerin zihninde kolay yer edinilir.

5. Kullanımı Kolaydır

850’li numaraların tahsisi için donanım ihtiyacı bulunmadığından, küçük ölçekli firmalar da kolaylıkla 850’li numara edinebilir. İsteğe göre, mevcut sabit hatta gelen aramalar da 850’li numaralara yönlendirilebilir. 

6. Her Yerden Aranır

Tek bir numarayla tüm Türkiye’den erişim sağlanır. 850’li numaraların şehirlerarası telefon tarifesi gibi ücretlendirmeler yoktur.

7. Marka Bilinilirliği ve Prestij Sağlar

Markanın kendine özel bir numarası olması, marka bilinirliğini arttırdığı gibi firmaya prestij de getirir. Ayrıca rakiplerden daha ayrı bir yerde konumlanmayı sağlar.

850’li numaralar, kurumlara maliyet kazancı, esneklik ve verimlilik sağlar. Özellikle Inbound IVR kullanacak firmalar için en mantıklı seçimdir.

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.