Acil Hatlara SMS

Tatango’da yer alan bir blog yazısında, Amerikan vatandaşları 911’den (onların 155’i) SMS ile yardım alabilecek. 2014’te start alacak bu sistem şüphesiz oldukça faydalı olacaktır.

Sesli olarak yardım istenilemediği durumlarda hayat kurtaracak bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu kadar yoğun bir SMS trafiğini kaldırıp, gelen SMS’leri de doğru filtreleyebilen bir sistemi nasıl kuracaklar; kursalar bile nasıl kullanacaklar o da bir tartışma konusu.

SMS’in yaşamının uzun yıllar devam edeceğini bu tarz haberler ile anlamak mümkün. Hızlı ve direkt bir iletişim aracı olmasının yanında artık her alanda SMS gönderimine rastlıyoruz. Cep telefonu kullanımının yaygınlaşması devletlerin de işini kolaylaştırıyor. Eskiden posta gönderimi, tek tek telefonla aramak, santral yoğunluğu gibi sorunlarla boğuşuyorlardı. Artık onların da işleri oldukça pratik bir hal aldı, kolaylaştı.

Cep telefonlarının ortaya çıkışının “her yerden erişim ve iletişim” temel amacı olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda artık her işe yarasalar da; “tehlike anında SMS” gibi uygulamalar, aslında bu temel amaca hizmet ediyorlar.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.