Alacak takibinde metin seslendirme

   Uzun bir süredir hukuk büroları ile çalışıyoruz. Hukuk büroları, alacak takibinde İletişim Makinesi’nin birçok özelliğini kullanıyor ve borçlularla olan iletişimindeki engelleri ortadan kaldırıyor. Büroların en çok tercih ettiği servis olan Sesli Mesaj ve IVR’dan nasıl daha fazla verim aldığını biliyor musunuz? Cevabımız Metin Seslendirme (Text to Speech) özelliğinde gizli. Alacak takibinde Metin Seslendirme kullanılması, beraberinde önemli avantajlar getiriyor.

    Önce “Metin Seslendirme nedir?” sorusunun cevabını verelim. Metin Seslendirme, yazdığınız bir metnin İletişim Makinesi’nde yer alan bir yazılım sayesinde sese dönüştürülmesi, yani seslendirilmesidir. IVR ve Sesli Mesaj servislerinde, bilindiği üzere bir ses kaydı kullanılır. Eğer her bir borçluya kendi ismi, borç bilgisi ya da ödeme tarihi gibi kriterler ile seslenmek isterseniz ayrı ayrı kayıtlar hazırlamanız gerekir. Alacak takibinde Metin Seslendirme kullanmanız ile her bir borçluya tek tek ses kaydı hazırlamaktan kurtulur, veri tabanınızdaki bilgilerin ses olarak iletilmesini sağlarsınız.

    Peki alacak takibinde Metin Seslendirme’nin, hukuk büroları açısından önemi nedir?

  Borçlularla olan iletişimde en çok karşılaştığınız sorunlardan biri, her bir borçluya tek tek bilgi verme zorunluluğudur. Bir kişinin 1000 TL borcu vardır, diğerinin 2000. Ya da bir başkası 3 gün içerisinde ödeme yapmalıdır, diğeri 1 hafta. Personelinizin de bu yönde doğru bilgilendirme yapması gerekmektedir ki borçlu kişi mağdur olmasın ve tahsilat sorunsuz bir şekilde kapatılabilsin. Doğru bilgilendirme için de borçlu kişiyle ilgili bilgilerin eksiksiz olarak kayıt edilmesi, iletişim kurulduğu esnada personelin gözünün önünde bulundurulması gerekiyor.

[quote]

    İletişim Makinesi kullanan hukuk büroları, işte tam bu noktada Metin Seslendirme’ye başvuruyor. Borçlu kişiye ait bilgiler, Sesli Mesaj veya IVR gönderimlerinde borçluya sesli olarak iletiliyor. Yani verilen tüm bilgiler kişiye özel halde sunuluyor. A kişisine 100 TL borç, B kişisine 10000 TL borç bilgisi verilebiliyor.

[/quote]

[break]

  İletişim Makinesi’nin yapısı gereği hukuk yazılımlarına entegrasyon imkanı mevcut. Yani mevcut yazılımınız üzerinde kolaylıkla kullanabilir, borçlularla ilgili Metin Seslendirme aşamasında kullanılacak bilgilere kolaylıkla erişebilirsiniz.

  Metin Seslendirme’nin bir diğer avantajı da personelinizin verimli kullanılmasıdır. Borçlu bilgilerini takip etmekle uğraşmayan personeliniz, enerjisini çok daha verimli konularda tüketebilir.

   Hukuk büroları, İletişim Makinesi IVR ve Sesli Mesaj servisleriyle alacak takibini kolaylaştırıyor. Borçluya adıyla ve kendine özel bilgilerle hitap edilmesi, tahsilat sürecini hızlandırıyor. Siz de alacak takibinde farklı çözümler arıyorsanız Metin Seslendirme özelliğini denemelisiniz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.