daha çok müşteriye ulaşmanın en iyi yolu sesli mesaj

Günümüzün ekonomik koşullarında, kurumun büyümesini sürekli kılmak en önemli şeydir. Büyümeyi en çok etkileyen konuysa kısıtlı bütçedir. Kısıtlı bir bütçe, geleneksel yöntemler kullanıldığı takdirde elinizi kolunuzu bağlar. Bu durum, birçok kurumu farklı düşünmeye itmiştir. Kurumların, düşük bütçeyle bile etkin bir tanıtım yapabilecekleri alternatiflerden biri de Sesli Mesaj servisidir.

Eğer gerçekten iyi bir büyüme oranı yakalamak istiyorsanız, pazarda kendinizi doğru konumlandırmanız gerekir. Bu şu anlama gelir: Müşterinizi tanımalısınız ki kampanyanızı doğru hedefe yöneltesiniz. Sesli Mesaj, hem düşük maliyetli hem de son derece etkili bir seçenektir. Kişilere ya da gruplara direkt olarak telefonlarından ulaşırsınız. Sesli Mesaj ile doğru kişilere ulaşır ve mesajınızı iletirsiniz.

Sesli Mesaj’ı hazırlarken dikkat etmeniz gereken belli başlı şeyler vardır. En başta kısa ve öz olmalısınız. 30 saniyeyi geçen mesajlar can sıkmaya başlar. İkinci olarak gözetmeniz gereken konuysa mesajın ilgi çekici olmasıdır. Düz, sıkıcı ve karşı tarafa fayda sağlamayan bir içerik ilgi uyandırmayacaktır.

Gerçek şu ki, eğer ilk birkaç saniyede ilgiyi çekemezseniz o mesaj çöpe gidecektir. Karşı tarafın ilgisini garanti olarak çekecek şeyler bellidir: İndirim, özel fırsat ya da bedava ürün gibi içeriklere kimse kayıtsız kalamaz. Mesajın geri kalanının dinlenebilmesi için en başta karşı tarafı yakalamanız gereklidir.

Sesli Mesaj’da ince bir denge vardır. Karşı tarafı tanımıyor olabilirsiniz. Bu durumda hem sıcak bir iletişim tonu kullanmalısınız (ki maksimum 30 saniyede karşı tarafı ikna edesiniz), hem de kendinizi net bir şekilde ifade etmelisiniz. Bu yüzden aklınıza ilk gelen içeriği direkt olarak seslendirmeyin, üzerinde çalışın ve daha da iyileştirin. Farklı alternatifler de yaratabilirsiniz ve farklı etkilerini gözlemleyebilirsiniz.

Harekete geçirici içerikler daima başarılı olur. Bu yüzden hedef kitlenizi harekete geçmeye “zorlamalısınız”. Onlara öyle bir teklif sunmalısınız ki, bu teklifi kabul ettiği zaman büyük bir fayda göreceğini hissetmeli. Zorlama dediysek, bunu nazik bir dille, avantajı ve giderilecek ihtiyacı ön planda tutarak anlatmalısınız.

Sesli Mesaj’ın etkinliği çok yüksektir ancak her serviste olduğu gibi burada da gerçekçi beklentiler taşımak gerekir. Örneğin; Email gönderimlerinde 8-10% açılma oranı başarı olarak kabul edilir. Burada da 5-10%’luk bir oranı başarı olarak görebiliriz. Ayrıca Sesli Mesaj’da sabit hatlara da gönderim yapabilirsiniz. Yani hiç tanımadığınız kimseler de sesinizi duyar. Burada alacağınız sonuçlarda belki düşük oranlar yakalayabilirsiniz. Ancak, Sesli Mesaj’ın bu özelliği aslında bir avantajdır. Hiç tanımadığınız kişilere ulaşma ve sesinizi duyurma imkanını size sağlar.

Bütçeniz kısıtlı olabilir, reklam ve pazarlama çalışmaları için yeni bir eleman istihdam edemeyecek olabilirsiniz. Canınızı sıkmaya gerek yok. İletişim Makinesi Sesli Mesaj servisi, yeni kişilere ulaşarak kazancınızı arttırmanın en etkili yollarından biridir.

Kaynak: Goarticles


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.