sağlık sektöründeki SMS kullanımı - diş klinikleri

Diş ağrısını çeken bilir. Ne kadar sıkıntılı bir durum olduğundan bahsetmemize hiç gerek yok. Diş klinikleri de genelde son derece yoğun olur; tam istediğimiz tarihte dişçiye gidemeyebiliriz. Diş kliniklerinden randevu alırken işimizi kolaylaştıracak yöntemler de var. Sağlık sektöründeki SMS kullanımı da bu yöntemlerden biridir.

Diş kliniklerinden SMS ile randevu alma işlemi 3 aşamada tamamlanır. Sağlık sektöründeki SMS kullanımı örneklerinin tümü için bu 3 aşamadan bahsedebiliriz.

İlk aşamada, diş problemi yaşayan hasta, kendi bölgesindeki diş kliniklerine ulaşmak ister. Elbette bu senaryoda, hastanın bir diş kliniği arayışında olduğu, herhangi bir kliniğe daha önce gitmediğini düşünüyoruz. Kişi, önceden belirlenmiş bir numaraya kendi bölgesinin anahtar kelimesini (il/ilçe ismi) yazar ve gönderir. Cep telefonuna, kendisine en yakın diş kliniklerinin irtibat bilgileri gönderilir.

Hasta, hangi kliniğe gitmek istiyorsa ilgili yönlendirmelere göre randevusunu alır. Randevu talebi, diş doktoruna iletilir. Eğer takvim uygunsa hastaya bir onay SMS’i gönderilir. Burada SMS’in açtığı önemli bir kapı var. Diş kliğini, hastaya istediği şekilde ulaşabilir. Eğer program çok sıkışık ve tek bir saat diliminde boşluk varsa telefon da edebilir. Ama diş kliniğinin, talep edilen dönemde yoğunluğu azsa SMS ile hızlıca onay da verilebilir.

Peki tedavi tamamlandı, hastayla iletişim bitecek mi? Hayır. SMS’in sağladığı imkanlar o kadar da az değil. Önceden hangi hastanın nasıl bir tedaviye ihtiyaç duyacağı belirlenir. Diyelim ki, hastanın belirli günlerde ilaç alması gerekiyor. Bu günlerde hastalara SMS gönderilir, ilaç zamanı hastaya hatırlatılara tedavinin tam olarak sonuç vermesi sağlanır.  En önemlisi de hastanın geleceği diğer günler öncesi atılacak hatırlatma SMS’leridir. Bildiğiniz gibi diş tedavisi tek bir gün ile sonuçlandırılamaz. En az 2 kere kliniğe gitmek zorunda kalırız. Takip eden randevular da SMS ile hastalara hatırlatılarak sürecin sorunsuz olarak akması sağlanır.

SMS’i kullanmayan sektör, SMS’in kullanılmadığı bir alan hemen hemen yok. Sağlık sektöründeki SMS kullanımı da bu savımızı destekler nitelikte. Hızlı çözüm arayan müşterilere veya hastalara bu çözümü en pratik bir şekilde sunmak istiyorsanız SMS’ten yararlanmaya başlamalısınız.

Kaynak: Skebby


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.