Call center operator with headset and business team

    Telefon ile yapılan pazarlama yöntemi, bazı insanlar tarafından 90’larda kalmış bir yöntem olarak görülüyor. Bu kişiler, bugün kimsenin telefon ile pazarlama yapmayacağını, mobil uygulamaların ve sosyal medyanın etkisinin çok daha yüksek olduğunu vurguluyorlar. Dışa yapılan aramalar önemini korudukça, bu kişilerin haksız olacağını söylememiz gerekiyor.

    Sosyal medyanın ve mobil pazarlamanın etkisini kimse inkar etmiyor. Hatta bu iki mecra iyi ki var; pazarlama için yeni ufuklar oluştu. Ama değişmeyen bir gerçek var ki o da müşterilerin, iletişim için hala telefonu tercih etmesidir. Birebir iletişimin etkisi, telefonun da gücünü korumasını sağlıyor.

    Referans olmadan yapılan aramaların günümüz itibariyle etkisinin azaldığı söyleyebilir. Çünkü eskiye nazaran birçok kısıtlama ve “Kara Liste” uygulaması (aranmak istemeyen müşteriler) mevcut. Referans olmadan yapılan aramalar, bu engellere rağmen halen yoğunlukla tercih ediliyor. Bir de buna İzinli Pazarlama listesine dahil olan kişileri ve mevcut müşterileri eklediğimizde dışa yapılacak binlerce aramanın olabileceğini görüyoruz. Yani bir kurum, dışa yapılan aramalarda her türlü hedefe rahatlıkla yönelebilir, yeter ki müşteriye bir avantaj sunsun.

    Dışa yapılan aramalar için binlerce kişilik bir hedef kitle olabilir dedik. Peki bu binlerce kişiyi aramak için en az 500 kişiye mi ihtiyaç var? Kesinlikle hayır. Teknoloji, her anlamda bizim lehimize çalışıyor. Sesli İletişim Servisleri de (Sesli Mesaj ve Outbound IVR) dışa yapılan aramaları kolaylaştırıyor. Hemen rakamlara dökülmüş bir örnek verelim.

[quote]
    Bir kurum düşünün, kampanya duyurusu yapmak istesin. Kurumun 50 kişilik bir çağrı merkezi ve 5000 müşterisi var. Bu kadar kişiyi aramak için ortalama 5’er dakikadan 25.000 dakika arama yapmak gerekir. Bu da ortalama 416 saat yani 46 gün eder. Kampanyanın hızlı bir şekilde duyurulması gerekiyor, yani mevcut imkanlarla herkese duyuru yapılamayacak !!!!!!! 

Ancak Sesli İletişim Servisleri ile herkese kampanya duyurusu tam zamanında ve eksiksiz olarak yapılabilir. Sesli İletişim Servisleri’nde aynı ses kaydı binlerce kişiye aynı anda dinletilir. Çağrı merkezi, yalnızca kampanyayla ilgili kişilere bilgi vermek amacıyla görevini sürdürür.
[/quote]

    Sesli İletişim Servisleri’nin yukarıdaki örnekte sağladığı gizli bir fayda var. Bu fayda, kampanya ile gerçekten ilgilenen kişilerin, ilgilenmeyen kişilerden elenmesidir. Normal şartlarda bir personel bu aramayı yapsaydı 4 şeyle karşılaşacaktı:

  • Meşgul tonu.
  • Kapalı telefon.
  • Kullanılmayan numara.
  • En kötüsü de ilgilenmeyen bir müşteri.

    IVR ve Sesli Mesaj, bu 4 olumsuzluk ile karşılaşma riskini ortadan kaldırır. Müşteri ilgileniyorsa kurumu arar ya da IVR ile tuşlama yaparak kaydını bırakır, çağrı merkezine bağlanır.

    Sesli İletişim Servisleri’nin sunduğu bir diğer avantaj da telefon üzerinden anket yapabilme imkanıdır. Dışa yapılan aramalar, yalnızca kampanya, bilgilendirme ya da hatırlatma amacıyla olmayabilir. Müşteri memnuniyetinin telefon ile ölçülmesi de önemli bir dış arama alternatifidir. IVR ile yapılacak anketler pratik ve hızlıdır, hedef kitlenin yalnızca telefon tuşları ile cevap vermesine olanak sağlar.

    Sesli Mesaj ve IVR, dışa yapılan aramalar için olan tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor. İletişim Makinesi gibi bir platform kullanıyorsanız hedef kitleniz ile birebir ve çift yönlü iletişimi çok kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

Kaynak: Cloudcallcenterresource


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.