e-ticaret için mobil pazarlama

Son yapılan bir çalışmaya göre mobil cihazlar, e-ticaret alanında yapılan satışların %15’ini sağlıyor. 2013’te mobil cihazlar üzerinden yapılan ödeme miktarı 24 milyon dolar olarak hesaplanıyor, 2016’da ise bu rakam 24 milyon doların da üzerine çıkacak. E-ticaret için mobil pazarlama, gelecekte birçok kurumun gündeminde olacaktır.

Bir web siteniz var ve bu web sitesi üzerinden satış yapıyorsanız mobil pazarlamayı es geçemezsiniz. E-ticaret için mobil pazarlama uygulamaları ve stratejileri çok çeşitli; çünkü mobil mecralarda birçok farklı çalışma yapılabilir. İşte bunlardan en faydalıları:

SEO

Mobil cihazlarda kullanılan anahtar kelimeler, bilgisayarda kullanılanlara göre daha farklılık gösterir. Daha kısa kısa ve daha kolay yazılır. Elbette ki bunun nedeni gayet açık: Bilgisayarda yazmak çok daha rahattır. Örneğin; bir bilgisayar kullanıcısı “kadınlar için kırmızı deri mont” yazarken, bir mobil cihaz kullanıcısı “deri mont” yazabilir. SEO tarafında yapacağınız çalışmaları, bu düşünce üzerinden kurmalısınız.

Email ile Pazarlama

Email içerikleri de mobil cihazlara göre uyarlanmalıdır. Mail gönderimini test ettiniz, bilgisayarda sorunsuz olarak görüntüleniyor. Peki ya mobil cihazlar? Email içeriğini mobil cihazlarda düzgün görüntülenecek şekilde de hazırlamalısınız. Böylece, alacağınız geri dönüşleri de önemli ölçüde arttırırsınız.

Sosyal Medya

Sosyal medya, müşteriyi tanıma ve ilişkileri geliştirme açısından en önemli mecralardan biridir. Sosyal medyaya yönelik yapacağınız çalışmalarda Email’in de desteğini alabilirsiniz. Ayrıca, bu mecralar için özel uygulamalar hazırlayarak etkileşimli bir iletişim kurabilirsiniz. Sosyal medyanın avantajlarından biri de mobil cihazlar üzerinden en çok ziyaret edilen siteler olmalarıdır. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest gibi sosyal ağlara olan rağbet son derece yüksek. Faydalanmak için ne duruyorsunuz?

Mobil Web Sitesi

Müşterinize SMS, Email ya da sosyal medya üzerinden ulaştınız. Ya da müşteriniz, arama motorları üzerinden sizin web sitenizi ziyaret etti. Eğer müşteriniz, bir akıllı telefon kullanıyorsa mobil bir web sitesi ile karşılaşmak isteyecektir. Bilgisayarlara göre dizayn edilmiş bir site hem ağır çalışır (çünkü içerisinde çok daha fazla görsel öğe, hatta ses barındırır) hem de çok fazla detay içerir. Mobil web siteleri, minimalist bir anlayışla hazırlanmalıdır. Yalnızca, bir mobil kullanıcının ihtiyaç duyacağı bilgiler, en sade halleriyle verilmelidir. E-ticaret için mobil pazarlama yapacaksanız bu maddeye çok dikkat etmelisiniz. Alışverişin başlayacağı ve sonlanacağı yer web siteniz olacağı için dizaynı ve içeriği çok iyi hazırlamalısınız.

İnternetten yapacağınız satışlarda vites arttırmak istiyorsanız mobil pazarlama stratejinizi şimdiden belirlemelisiniz. Yukarıda saydığımız ana maddelere dikkat ettiğiniz takdirde siz de satışlarınızla bir başarı hikayesi yazabilirsiniz.

Kaynak: Marketingprofs


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.