email ile izinli pazarlama

Email, gün be gün etkinliğini arttıran bir iletişim kanalıdır. Pazarlama anlayışının mobil mecralara ve internete yönelmesiyle, Email’in de pazarlama uzmanları tarafından sıklıkla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Email ile İzinli Pazarlama da bu yükselişten nasibini alan bir pazarlama stratejisidir.

Peki Email ile İzinli Pazarlama neden iyi bir alternatif olarak öne çıkmaktadır? Email, her ne kadar güçlü bir servis olsa da spam gönderimler yüzünden yara almaktadır. Bugün, spam’e karşı yapılan çalışmalara büyük paralar yatırılıyor. Yani spam sorunu ciddi bir hal almış durumda. Firmalar da spam olarak algılanmamak adına bu çalışmalara büyük önem veriyor. Tüketici tarafında ise spam’e olan tutum çok sert. Tüketicilerin %70’i, spam gönderimler yüzünden son derece kızgın durumda. Bu tarz gönderimler, çok büyük oranda açılmıyor. Son kullanıcılar, yalnızca bilinen bir kaynaktan gelen elektronik postaları açmayı tercih ediyor. Kısacası, Email ile Pazarlama’nın dikeni spam’dir. Spam’den kurtulmak için yapılması gerekenler listesinde, belki de en tepelerde olan yöntemlerden biri de İzinli Pazarlama’dır. Eğer bir müşteri, sizden Email almayı talep ediyorsa bu gönderimin spam olarak algılanma riski ortadan kalkar. İzinli Email listesine katılım, en çok web siteleri aracılığıyla sağlanır. Email ile İzinli Pazarlama’nın avantajları da bir hayli fazladır. Öncelikle, Email ile İzinli Pazarlama kapsamında yapılan gönderimler yasaldır. Müşterinizin size bu konuda bir şikayeti olamaz; zaten kendisi mail almayı talep etmiştir. Müşterinizden izin istemeniz de hem müşteri memnuniyetini arttırır hem de hedef kitlenizin gözündeki imajınızı son derece olumlu bir hale getirir.

Email ile İzinli Pazarlama’nın maddi konularda da getirisi çoktur. Örneğin; 1000 kişilik bir hedef kitle var. Bu 1000 kişiye sürekli olarak ulaşmaya çalışıyorsunuz. Ancak bu 1000 kişiden yalnızca 200 tanesi sizin müşteriniz olabilecek nitelikte. 1000 adet gönderim yapmak yerine, bu 200 kişiye ulaşmak için onlardan izinlerini talep edin. Sizinle gerçekten ilgilenen kişiler, e-bültenlerinize abone olacaklardır. Böylece, değerli kaynaklarınızı sadece asıl ilgili kişilere Email göndermek için harcayacaksınız.

Spam mail’ler ile daha çok uğraşacağız gibi görünüyor. Ama elimizde İzinli Pazarlama gibi güçlü bir silah varken korkmamıza gerek yok!

Kaynak: Internetoutfitter


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.