Email ile Müşterinizi Nasıl Daha İyi Tanırsınız

 

    Sosyal medyanın yükselişi ve mobil pazarlamanın ivme kazanmasıyla birçok firma, Email ile Pazarlama’nın geleceği hakkında sorular sormaya başladı. En çok kafaya takılan sorun, Email’in müşteri tarafındaki etkisiyle ilgiliydi. İşin aslı, Email ile Pazarlama, kurumların hemen hemen hepsi için halen büyük önem taşımakta. Email, müşteri tarafından güven sağladığı gibi ayrıca firma-müşteri ilişkisinin de uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

    E-bülten abonelerinin çok büyük bir çoğunluğu, indirim, kampanya ve özel teklifleri daha kolay alabilmek için listeye dahil oluyor. Müşteriler, bu tekliflerden önemli oranda karlı çıkarken, firmalar da kolayca veri toplamış oluyor.

    Veri toplama konusunda ise küçük bir detay var. Daha çok veri yerine, daha kaliteli veriye odaklanmak gerekiyor. İşimize yaramayacak veriler yerine, müşteri hakkında asıl bilmek istediğimiz bilgilere erişmek, mümkünse bunları en detaylı haliyle almamız gerekiyor. Bu da Email ile Pazarlama sayesinde mümkün.

    Email ile Pazarlama’nın amacı, daha çok aboneye ulaşmaktan yerine daha detaylı müşteri bilgisine erişme yönüne kayıyor. Bunun amacı, müşteri hakkındaki mevcut bilgiyi en nitelikli hale getirmek,  müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımak ve ilişkiyi sürekli hale getirmektir.  Email, bunu gerçekleştirmek için biçilmiş kaftandır. Peki nasıl?

1.     Hedef kitle hakkında detaylı bilgi: Tek bir email adresi bile tüketici davranışları hakkında çok daha detaylı bilgilere erişmemizi sağlar. Hedef kitlenin gönderimlere olan tepkisini analiz ederek, detaylı bir müşteri profili oluşturmamız mümkün. Hedef kitlenize tek tip içerik göndermiyorsunuz. Satıştan desteğe, müşteri talebine geri dönüşten yeni kampanya duyurusuna kadar farklı tiplerde içerik gönderiyorsunuz. Hangi içeriğe nasıl geri dönüş aldığınızı çok ama çok iyi takip etmelisiniz. Kime hitap ettiğinizi bilirseniz hata yapma oranınız çok düşük olur.

2.     Gönderimlerinizi mutlaka test edin: E-bülten aboneleri, değerli bir ÖRNEK gruptur. Aboneler hali hazırda sizin markanızla ve söyleyeceklerinizle ilgilenirler. Bu durum, firmalar için çok büyük bir fırsat yaratır; marka konumlandırılması, Email içerikleri, mesaj tonu gibi önemli bileşenlerin test edilmesi sağlanır. Böylece, daha geniş kitlelere yayılmadan önce mevcut abonelerden geri bildirim alınarak, içerik daha da iyi hale getirilir.

3.     Güncel konular seçin, etkileşimi arttırın:  Email içeriklerini güncel konulardan seçebilirsiniz, müşteriyi harekete geçirmek için etkili bir yöntemdir. Özellikle dönemsel çalışmalarda bu yöntem iyi sonuçlar verir. Yaz yaklaşıyor, neden müşterilerinize sattığınız güneş kremlerini önermiyorsunuz? Ayrıca, içeriğinizi daha etkileşimli hale getirebilirsiniz. Her bir gönderiminize hava durumunu da ekleyebilirsiniz, yaratıcılık tamamen sizin elinizde. Önemli olan, tüketici ihtiyacını önceden tespit ederek hareket etmektir. Yaklaşan ihtiyacı yakalarsanız mevcut kitlenize de o kadar iyi hizmet sunmuş olursunuz. Unutmayın, her müşteri, daima daha fazlasını ister. 

    Şüphesiz ki, ilk 4 ayını bitirmek üzere olduğumuz 2014 yılında değil, ilerleyen yıllarda da Email ile Pazarlama’nın son derece aktif olarak kullanılacağını söylemeliyiz. Email, hedef kitleye ulaşmak için kullanabileceğimiz en etkili iletişim araçlarından biri. Değişen pazarlama anlayışına dikkat ettiğimiz ve hedef kitle hakkında detaylı bilgiye sahip olduğumuz sürece Email’den sürekli olarak yüksek geri dönüş alırız.

Kaynak: Clickz

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.