rsz_email_5_trend

Email ile Pazarlama servisi gelişimini sürdürdükçe, müşterilerin de daha ilgi çekici içerik beklentisi artıyor. Bu durum, firmalar için ek iş yükü demek olsa da ayrıca büyük de bir fırsat anlamına geliyor.

Bu yazıda inceleyeceğimiz 5 madde, email gönderimlerinin potansiyelini arttıracak fikirleri sıralayacak.

Müşteri katılımına odaklanmak

Harika ama kimsenin göremediği bir pazarlama kampanyası hayal edin. Birçok firmanın başına bu geliyor çünkü gönderilen email’lerin sonu  spam kutusu oluyor. Spam de email ile birlikte evrim geçiriyor ama bundan kurtulmanın yolları da var.

90’ların ortasından itibaren spam sorunu ortaya çıktı ve bunu engellemek için cinsel içerikli ya da borçla alakalı mesajlar spam olarak kabul edildi. Ancak bilinçli olarak spam mail gönderen kişiler bunu da aşacak yollar buldular; “a” harfini “@” olarak yazmak gibi yöntemlerle spam filtrelerini aştılar. Bu durum fark edildiğinde daha farklı bir sisteme geçildi. İtibar Yönetimi sistemi denilen bu yeni filtreleme metoduyla, gönderilen mail’in açılıp açılmadığı, açıldıysa da olumlu bir şekilde alıcı tarafından kullanılıp kullanılmadığı ölçülmeye başlandı. Diyelim ki; öğrencinize sınav notlarını gönderdiniz. Eğer öğrenciniz mail’i açıp, verdiğiniz linklere tıkladıysa itibar kazanıyorsunuz. Yani alıcıya fayda sağlarsanız, email gönderiminiz “olumlu” olarak kabul ediliyor. Elbette zaman zaman bu konuda da sorunlar oluşabiliyor. Eğer müşteriniz, gönderdiğiniz mail’i uzun süre açmazsa, gönderimleriniz spam’e düşebilir.

İşlem için yapılan mail gönderimleri aslında birer fırsat

İşlem mailleri hem bireysel hem de kurumsal yaşamın bir parçası. Şifre sıfırlama, hesap uyarıları, onay mesajları vb. içeriklere sahip işlem mailleri gönderilen tüm mailler arasında önemli paya sahip. Birçok firma, bu tarz mail gönderimlerinin yarattığı fırsatı fark edememiş durumda. Bu tarz içerikler, müşteriye farklı bir şeyler sunabilmek için önemli fırsatlar sunar. Ancak işlem mailleri, genelde pazarlama departmanı tarafından gönderilmediği için buradaki fırsat kaçar. İşlem maillerine yerleştirilecek içeriklerle müşterinin ilgisi çekilebilir ve sıklıkla kullanılan bu tarz email gönderimlerinden de gelir elde edilmiş olur.

Güvenlik ve markanın korunması vazgeçilmez

Return Path adlı bir şirketin yaptığı araştırmaya göre, gönderilen mail içerisinde spam içerik olduğunu gören müşterilerin %40’ı, o firmadan alışveriş yapmak istemediğini dile getiriyor. Kısacası, eğer mail içerisinde spam içerik varsa, müşterilerinizin yarısına elveda deseniz iyi olur. Markanızı bu tarz sorunlardan korumak için farklı yollar mevcut. Bu yolların en sağlamı, mail gönderimlerinizde yer alan linkleri, güvenlik yazılımları ile kontrol etmektir.

Email, diğer direkt pazarlama kanallarından daha farklıdır

Size bir örnek verelim. PTT’nin mektubunuzun iletilip iletilmeyeceği konusunda karar verebildiğini ve Facebook, Twitter gibi sosyal ağların, kullanıcıları korumak adına iletilerinizi bloke ettiğini düşünün. İşte mail endüstrisi de bu şekilde işliyor. Nedeni basit: Spam mail sayısı, normal mail sayısının tam 4 katı! Bu yüzden altın kuralı unutmayın: Size nasıl davranılmasını istiyorsanız, müşterilerinize de öyle davranın. Yani daima doğru içeriği, doğru ve ilgili kişilere gönderin. Mail’i göndermeden önce kontrol edin hatta kendinize gönderip deneyin. Faydasını göreceksiniz.

Eş zamanlı bilgiler, gönderimlerin doğru ölçümlenebilmesini sağlıyor

Teknolojinin gelişmesi sayesinde artık her bir mail gönderimi tek tek raporlanabiliyor. Bu özellik firmalar için büyük bir avantaj. Email gönderirken deney grupları oluşturulması gerektiğinden daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Örneğin; hızlı bir şekilde strateji geliştirmeniz gerekiyor. Deney gruplarına gönderdiğiniz her bir email’i eş zamanlı olarak ölçümleyerek, mevcut içeriği revize edebilirsiniz. Böylece bütün bir kampanyanız için en doğru stratejiyi kolaylıkla oluşturmuş olursunuz.

Email, artık dünyada herkesin sahip olduğu ve sıklıkla kullandığı bir iletişim kanalı. Dolayısıyla email stratejileri ve anlayışları da çok hızlı bir şekilde değişebiliyor. Müşterilerinize en faydalı içeriği göndererek gelirinizi arttırmayı hedefliyorsanız bu gelişimi sıkı bir şekilde takip etmeniz gerekiyor. Biz zaten İletişim Makinesi ile size en son trendleri sunmaya çalışıyoruz.

Kaynak: Dmnews.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.