açılma oranları

Pazarlama uzmanları için yüksek açılma oranlarına ulaşmak en önemli hedeflerden biridir ve Email ile Pazarlama kampanyaları, genel olarak bu oran baz alınarak ölçümlenir. Yani etkin bir email ile pazarlama kampanyası için, yüksek açılma oranları gerekir.

Peki açılma oranları neden bu kadar önemlidir? Cevabı çok açık, eğer mail açılmazsa, müşteriniz gönderdiğiniz içeriği göremez. Yani mesajınızı müşterinize iletemezsiniz. Bu yüzden müşterinizin harekete geçme gibi bir durumu da olmaz.

Başarılı pazarlama uzmanları, Email ile Pazarlama servisini en etkin halde kullanmak için aşağıda sayacağımız maddeleri uyguluyorlar.

1. Konu satırını kısa tutun, maksimum 50 karakter olsun. Ayrıca en can alıcı noktayı vurgulayın ki ilgi çekiciliği artsın.

2. Hedef kitlenizi asla yanlış yönlendirmeyin. Sunamayacağız bir servis ya da ürünle ilgili içeriği, email gönderiminizde barındırmayın.

3. Konu satırını da kişiselleştirebilirsiniz. İletişim Makinesi size böyle bir imkan tanıyor. Kişiselleştirme etkisi, ilgiyi arttıran bir unsurdur.

4. Konu satırında aciliyet duygusu yaratın. “Kısıtlı stok”, “sınırlı sayıda”, “kısa süreyle” gibi ibareler, müşterinin harekete geçmesini hızlandırır.

5. Konu satırında çoğunlukla firma isminizi ya da e-bülten kampanyanızın adını geçirmeye çalışın. Böylece gelen birçok mail arasında bir algı yaratırsınız ve gönderiminizin gözden kaçmasını engellersiniz.

6. Spam kelimelerin ne olduğunu iyi öğrenin. Genelde “bedava”, “size özel” gibi kelimeler ya da sözcük öbekleri spam’e düşebiliyor. Buna dikkat ederek, kendi özgün içeriğinizi hazırlayın.

7. Doğru gönderici adını ve mail adresini kullanmaya dikkat edin. Örneğin; pazarlama@xyzmarket.com yerine destek@xyzmarket.com ‘dan gönderdiğiniz bir kampanya mail’i, müşteride farklı bir izlenim bırakacaktır. Yine gönderici adında “XYZ Market Destek Ekibi” gözükürse, açılma oranları oldukça düşük olacaktır.

8. Gönderim zamanlarını test edin. Açılma oranlarının hangi zamanlarda yüksek olduğunu bilmeniz, ileride yapacağınız gönderimlerin kalitesini de en yüksek seviyeye taşıyacaktır.

9. Frekansı iyi bilin. Müşterinize ne çok sık içerik gönderin ne de çok seyrek. İçeriğe göre frekansı belirlemek en doğrusudur. Yeri geldiğinde her gün gönderebilirsiniz, yeri geldiğinde ise aylık. Bu yüzden, frekans konusunda da test yapmanız faydalı olacaktır.

10. Genel test uygulayın. Yukarıdaki tüm maddeleri kapsayacak şekilde test grupları oluşturun. Hangi içeriklerin, frekansların, metinlerin, gönderim zamanlarının doğru olduğunu test edin. Eğer test aşamasını doğru tamamlarsanız, kampanyanın genelinde de açılma oranlarında sorun yaşamazsınız.

Email ile Pazarlama servisinden yüksek verim alabilmeniz için İletişim Makinesi gibi güçlü bir servisin yanında, doğru stratejiye de ihtiyacınız vardır. Açılma oranlarının yüksek olması, size daha fazla kazanç ve müşteri olarak geri dönecektir.

Kaynak: Marketingprofs.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.