email ile pazarlama'nın satışlara katkısı nedir

Bir firma için gelir demek satış demektir. Her firma, satışını arttıracak yöntemleri inceler, müşterisine ürün veya hizmetleri en etkin şekilde tanıtmak ister. Günümüzde en çok kullanılan iletişim kanallarından biri olan Email, yapılan birçok araştırmada satışları arttırma özelliğiyle ön plana çıkmıştır. Email ile Pazarlama servisini kullanan kurumlar, ürün ve hizmetleri en etkin şekilde tanıtır.

Email’in kullanım alanı çok geniş. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar gibi cihazların tümünde Email görüntülenebiliyor. Yani ortada ulaşılabilecek milyarlarca kişi cihaz var. Buna küçük bir örnek verelim, akıllı telefonları baz alalım.

 email ile pazarlama satışlara katkı 1

Ağustos 2013 tarihli bu araştırmada, akıllı telefonlardaki en popüler aktiviteler sıralanmış. Akıllı telefonlarda birçok farklı özellik var. Oyun oynarsınız, film izlersiniz, yetenekli tarayıcılarda sörf yaparsınız ya da sosyal ağlarda paylaşım yaparsınız. Tüm bu uygulama ve özellik zenginliğinin karşısında Email’in ciddi anlamda fark attığını görüyoruz. Akıllı telefonlarda en popüler aktivite olmasının yanında, Email ile Pazarlama ayrıca listenin diğer üyeleriyle de entegre olarak çalışabiliyor, bu da satışlara olan katkısını en yüksek seviyeye taşıyor. Örneğin; e-bülten ile en son ürünlerinizi hedef kitlenize duyurdunuz. Ürünü beğenen müşteri, ilgili web sayfasına tek bir dokunuş işe yönlenebiliyor. Ürünü inceledi, oradan haritalar vasıtasıyla en yakın mağazanızın yerini öğreniyor. Satın aldıktan sonra da memnuniyetini Facebook üzerinden dile getiriyor. Gördüğünüz gibi tek bir Email sayesinde tüm kanalların kullanılabileceği zincirleme bir alışveriş gerçekleşti. Bunun gibi senaryolar, Email ile Pazarlama sayesinde kolaylıkla yazılabilir.

Biraz da müşterileri neyin etkilediğini inceleyelim.

 email ile pazarlama satışlara katkı 2

Araştırmada hangi kanaldan gelen mesajın satın almaya en çok yönlendirdiği incelenmiş. Email’in net bir üstünlüğü var. Müşteri, Email üzerinden aldığı pazarlama mesajlarından daha çok etkileniyor, alışverişe daha fazla motive oluyor. Burada aslında şaşırtıcı bir şey yok. Çünkü Email’in sunduğu görsel bir zenginlik var. Bu görsel zenginlik sayesinde ürün ve hizmetler hakkında müşteriyi etkilemek daha kolay oluyor. Ayrıca Email’in yukarıda saydığımız gibi geniş bir yönlendirme desteği var. Mevcut mail içerisinde heyecan verici ama kısa bilgiler verebilir, linkler ile asıl ürün sayfasına yönlendirerek müşteriyi kolayca ikna edebilirsiniz.

Amacınız satış, güçlü bir Email veriniz var. Müşterilerinize Email vasıtasıyla ulaşmak için her şey hazır. O zaman tek yapmanız gereken, iyi bir Email ile Pazarlama servisi kullanmak ve artan satışların tadını çıkarmaktır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.