firmalar neden Outbound IVR tercih ediyorlar

IVR sistemlerinin kurumlara ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. IVR, müşterilerle olan iletişimde en etkin ve hesaplı çözümleri sunarken ayrıca firma çalışanlarının da verimliliğini arttırıyor. Ancak donanımsal IVR çözümlerinin de artık modasının geçtiği aşikar. Bugün, Outbound IVR’ın neden donanımsal IVR sistemlerinin önüne geçtiğini inceleyeceğiz.

Donanımsal IVR’dan Outbound IVR’a geçmenin en büyük getirisi elbette ki donanımın yarattığı hantallıktan kurtulmak oluyor. Firma, IVR’ın bakımıyla, güncellemesiyle, teknik detaylarıyla uğraşmak zorunda kalmıyor. Servis sağlayıcı yalnızca güncelleştirmeler ve geliştirmeler ile ilgileniyor, donanım olmadığı için bakım diye bir kavram da gündeme gelmiyor. Donanım aynı zamanda ek masraflar ortaya çıkarıyor. Donanımsal IVR sistemleri, hem uzun sürede hazır hale gelerek zamanı, hem de donanım maliyeti yüzünden firma bütçesini etkiliyor.

Outbound IVR’ın bir diğer rahatlığı ise cihaza olan bağımlılığını olmaması. Örneğin; İletişim Makinesi Outbound IVR servisi, tarayıcı destekleyen bütün cihazlarda kullanılabiliyor. Bu özelliğiyle, donanımsal IVR’ın sunamadığı esnekliği, Outbound IVR çözümleriyle sunuyor.

Ölçümlenebilme yönü, Outbound IVR çözümlerinin bir diğer avantajı. Donanımsal IVR’a göre raporlar tamamen sistem tarafından ve eş zamanlı olarak görüntülenebiliyor. Bu da müşterilerden gelen geri dönüşlere göre anında strateji değiştirebilme esnekliğini kurumlara sağlıyor. İletişim Makinesi Raporlama özelliği de bu ihtiyacı sorunsuz bir şekilde karşılıyor. Dilerseniz raporlarınızı Excel üzerinde bile görüntüleyebiliyorsunuz.

Buluta bilişim teknolojisiyle çalışan bir IVR’da ayrıca telefon hattı gibi bir zorunluluk da ortadan kalkıyor. Bu da dış etkenlerden bağımsız bir şekilde (kötü hava koşulları, altyapı çalışmaları vs.) IVR’ın 7-24 sorunsuz çalışmasını sağlıyor.

IVR, günümüzün teknolojisidir. İletişim Makinesi Outbound IVR servisi, çift yönlü iletişimin en etkili ve hesaplı halini müşterilerine sunuyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.