Untitled-1

Seçimler yaklaşıyor, toplumsal olaylar yaşanıyor, kamu kurumları (başta belediyeler) birçok çalışma yapıyor… Bütün bu konularda halkın nabzını ölçmek, düşüncelerini bilmek çok önemlidir. Çünkü hedef kitle halktır ve halkın neye ihtiyacı olduğunu, nelerden şikayet ettiğini çok iyi bilmek gerekir.

Kitlesel iletişimin en büyük zorluğu, çok sayıda kişiye hitap etmenin güçlüğüdür. Bunu en iyi sağlayacak alternatifin Outbound (Giden) IVR ve Sesli Mesaj olduğunu daha önce vurgulamıştık. Özellikle kişilere birebir hitap edilmesi gerekiyorsa, sesli iletişimin yerini tutacak başka bir servis düşünemiyoruz.

Outbound IVR, etkileşim konusunda bir adım daha öteye gidiyor ve yalnızca kendi sesimizi değil, hedef kitlemizin de sesini duyurabilmesini sağlıyor. İletişim Makinesi’nde de yer alan, Outbound IVR’ın Ses Kayıt (Record) fonksiyonu sayesinde, aranan kişilerin tıpkı telesekreterdeki gibi ses kaydı bırakabilmeleri sağlanıyor.

Peki bu ne işe yarar? Outbound IVR ile ses kaydı alınması, yurt dışında sıklıkla kullanılan bir yöntem. Hedef kitleyle olan iletişimi çok daha üst seviyeye taşıdığı gibi, görüşlerin daha uzun ve net iletilebilmesine imkan tanıyor. Özellikle seçim çalışmalarında ve halka ulaşmada çok faydası görülüyor. Çünkü özel bir iletişim metodu ve vatandaşlar da buna ilgi gösteriyorlar. Hemen her vatandaşın, devletinden beklediği bir şeyler daima vardır. Bu sebepten ötürü Outbound IVR ile ses kaydı fonksiyonu, halkına her yoldan ulaşmak isteyen kurumlar için önü açık bir yol sunuyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.