internet reklamları için 2014 trendleri

 

  İyi bir pazarlama uzmanı, internet reklamları ile ilgili tek bir kuralı çok iyi bilmelidir: İnternet dünyasında her an her şey değişebilir! Dijital dünya, hızlı bir şekilde evrim geçiriyor ve yeni teknolojilerin katılımıyla eskiler eleniyor. Bu durumda tüketici davranışları da yenilere yönelik bir şekil alıyor. İnternet reklamları da pek tabi bu durumdan nasibini alıyor.

   Bir web siteniz olabilir, peki bu site yeterince etkili midir? Pazarlama uzmanları, internet reklamları hakkında güncel gelişmeleri takip etmenin yanında geleceğin planını da şimdiden yapmalıdır.

   Gelecek hakkındaki ön görülerde biz size yardımcı olalım. İşte internet reklamları için 2014 trendleri:

1. İçerik pazarlama krallığını sürdürecek

   Düzenli bir şekilde faydalı içerik paylaşılması, internet reklamları için 2014 trendleri arasında önemli bir yer tutacak. Tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de içerik pazarlama faaliyetlerine sıklıkla denk geleceğiz.

   İçerik pazarlamanın etkinliğini arttıracak en önemli etken Google'ın yeni değiştirdiği algoritmadır. Hummingbird Güncellemesi olarak anılan bu algoritma değişikliği, yalnızca anahtar kelimeye göre değil, kelimenin anlamına göre de sıralama yapacak. Yani konu ile anahtar kelime ne kadar ilintili buna da bakacak. Algoritma değişikliği ayrıca SEO kısmındaki ek açıklamaların da önemini arttıracak.

   İçerik pazarlama için en faydalı iletişim servisi Email'dir. Son yıllarda Email servisinin önemli bir çıkış yakalaması ve içerik pazarlama için de en uygun altyapıyı sunması bu konuda Email'in vazgeçilmez olmasını sağlayacak.

2. Sosyal medya paylaşımları daha değerli hale gelecek

   Geleneksel linkler, sosyal ağlara göre halen daha fazla öneme sahip ve aramalarda daha öne çıkıyor. Ancak bu konuda da belirli oranlarda değişimler gözlemleyeceğiz. Arama motorlarının amacı daima en ilgili bağlantıları kullanıcının önüne sunmaktır. Sosyal paylaşımların değeri de 2013 içerisinde bir hayli arttı. Artık sosyal paylaşımlar da arama motorlarında daha fazla görüntülenecek, dolayısıyla firmaların bu alanda daha faydalı ve kaliteli işler çıkarmaları gerekecek.

   Sosyal medyanın SEO olan bu ilişkisinden dolayı, paylaşılacak içeriklerin sosyal ağlara iyi dağıtılması gerekir. Görsel içerikse Facebook veya Pinterest, metin ağırlıklıysa Twitter tercih edilmeli.

3. Başarı için görsel kullanımı şart

   Eğer, “İnternet reklamları için 2014 trendlerinde olmazsa olmaz nedir?” diye sorarsanız size tek bir cevap veririz: Görsel kullanın!

   Neden görsel bu kadar önemlidir? Görseller, gün içerisinde yaşadığımız mesaj bombardımanından kolaylıkla sıyrılabilecek yegane öğedir. Elbette ilgi çekici, marka imajına ve konuya uygun görsellerden bahsediyoruz. İyi bir görsel tasarım kullanırsanız, mesajınızın okunma oranında önemli ölçüde artış gözlemlersiniz.

   “Görsel kullanımına ihtiyaç duyuyorum ancak müşterime nasıl göndereceğimiz bilmiyorum” diyorsanız fazla uzağa gitmenize gerek yok. Email ile Pazarlama servisi bu konuda imdadınıza yetişir.

4. Mobil cihazlar hiç olmadığı kadar değerlenecek

   Mobil cihazlar, piyasaya yeni çıkmadı, 5-6 senedir var. Ancak son 2 yılda bu konuda tam bir patlama yaşanmış durumda ve de görünüşe göre mobil cihaz sayısı gittikçe artacak. Akıllı telefonların ve tabletlerin yetenekleri göz önünde bulundurulduğunda, bu cihazlara yönelik çalışmaların 2014 yılı içerisinde çok daha yoğun olacağını söylemek yanlış olmaz. Uygulamalar, sosyal ağ paylaşımları, Email gönderimleri 2014 yılında özellikle mobil cihazlar gözetilerek yapılacaktır.

   İnternet reklamları, firmaların göz ardı edebileceği boyutları çoktan aştı. Özellikle görsel kullanımının ve içerik pazarlamanın öneminin artmasıyla Email gibi servislere olan ihtiyaç da artacaktır. Siz siz olun, internet mecrasını unutmayın!

Kaynak: Tech.co


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.