İyi Bir İletişim Stratejisi İçin Doğru Hazırlık Nasıl Olmalıdır?

rsz_chess_board

Aklınızda harika fikirler, elinizde de bu fikirleri uygulayabilecek teknik ve maddi imkanlar olabilir. Ama bu fikirleri ve imkanları, başarıya ulaştırmak için doğru yönlendirme gereklidir. Doğru bir iletişim stratejisi, doğru bir hazırlık aşamasına bağlıdır. Hazırlık aşamasında gözetmeniz gereken unsurlar şunlardır:

  • Hedeflerinizi belirleyin: Ne yapmak istiyorsunuz? Satış fırsatı mı elde etmek yoksa yeni müşteri bilgilerine ulaşmak mı? Bu aşamada, SMART analizi (Belirleyici, Ölçülebilir, Erişilebilir, Gerçekçi ve Zamanlı) yapmayı unutmayın.
  • Pazar araştırması yapın: Pazara hakim olmak, yaklaşımınızın doğruluğundan da emin olmaktır. Pazarın ihtiyaçları, istekleri ve beklentilerini iyi öğrenirseniz, doğru bir noktadan giriş yapabilirsiniz.
  • İletişim kanallarını belirleyin: Hangi müşteriye hangi iletişim kanalıyla hitap edeceğinizi önceden kararlaştırın. Bazı müşterilere IVR ile, bazı müşterilere Email ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca iletişim kanalları arasındaki “paslaşmaları” da önceden düşünüyor olmanız gerekir. Bir SMS kampanyasına, Sesli Mesaj ile destek verebilirsiniz.
  • Mesajınızı hazırlayın: Hangi mesaj tonuyla müşterinizi ikna edeceğiniz konusunda alternatifler üretin. Farklı alternatifler ile mevcut içeriklerin eksiklerini daha net görebilirsiniz.
  • Paylaşım imkanı yaratın: Paylaşım noktaları yaratarak, hedef kitlenizin sosyal ağlar üzerinden kolayca içerik paylaşmasını sağlayın.
  • Destek planınızı yapın: Kampanyanızı destekleyecek içerikler hazırlayın. Hedef kitlenizin ilgisinin azalacağı anlar olacaktır. O zamanlarda tekrar yapacağınız gönderimler ile kampanyanızın ömrünü uzatabilirsiniz.
  • Daha önceki çalışmalarınızdan yararlanın: Önceden yapmış olduğunuz gönderimlerin raporlarını iyi analiz edin. Yaptığınız hataları tekrar yapmamak ve doğruları daha da iyileştirmek için ölçümleme konusunu es geçmeyin.

Strateji geliştirme aşaması daima zordur. İletişim Makinesi, güçlü bir iletişim stratejisi için ihtiyacınız olan tek platformdur ve bu zorlu süreci kolaylaştıran bir yapıdadır.

Kaynak: Quirk.biz


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.