İzinli Pazarlama'nın En Can alıcı özellikleri

İçinde bulunduğumuz çağda pazarlama anlayışı da farklı kimliklere bürünmüş durumda. İzinli Pazarlama da bunlardan biri ve aslında en “nazik” olanı. Çünkü tacizkar pazarlamada müşterinin izni alınmıyor ve kendisine direkt olarak reklam/pazarlama mesajı gönderiliyor. İzinli Pazarlama’da ise bu durum tam tersi: Ya müşteri reklam içeriği almayı talep ediyor ya da biz direkt olarak iznini istiyoruz.

İzinli Pazarlama konusunu birkaç ana maddede açıklayalım, böylece ne olduğu hakkında kafamızda daha net bilgiler oluşur

1) Etiktir

Tacizkar pazarlamanın etik dışı olduğunu söylemiyoruz, elbette bu yöntem de yasal ve diğer tüm normlara uygundur. İzinli Pazarlama yöntemindeki fark, müşteriden onay alınmasıdır. Bu yaklaşım, müşteri tarafından daha olumlu olarak karşılanır. 2) Markanız için pozitif imaj yaratır

Müşteriye olan nazik yaklaşımınız, aranızda iyi bir iletişim kurulmasını sağlar. Kendisine değer verildiğini hisseden bir müşterinin, markaya olan bağlılığı çok daha fazladır.

3) Sizi hedefe götürür

İzinli Pazarlama ile direkt olarak ürün ve hizmetlerinize ilgisi olan kişilere ulaşırsınız. Mesajlarınız, sunduğunuz teklife ilgi göstermeyecek kişilere gitmez.

4) Tasarruf edersiniz

Sadece sizden mesaj almak isteyen kişilere ulaşacağınız için boş yere gönderim yapmamış olursunuz. Değerli bütçenizi, sizinle ilgilenen kişilere daha iyi hizmet verebilmek için harcarsınız.

5) Daha çok geri dönüş alırsınız

İlgili kişilere ulaşacağınız için geri dönüş oranları da çok yüksek olur. Müşteri, zaten sizden mesaj almayı talep etmiştir.

6) Kişiye özel gönderim yapabilirsiniz

İzinli Pazarlama’da müşterinizi daha iyi tanırsınız. Dolayısıyla yapacağınız gönderimlerde, onlara özel içerik üretme şansınız daha yüksek olur.

İzinli Pazarlama, size hiç tanımadığınız müşterilere ulaşma şansı tanıyor. Tacizkar pazarlama yöntemini uyguladığınızda müşterilerin önemli bir bölümü, sizi tanımadıkları için dikkat göstermiyor olabilir. İzinli Pazarlama’da ise müşteri zaten sizi tanıyor ve sizden haber gelmesini talep ediyor. Böyle bir avantajı başka nasıl elde edebilirsiniz ki?

Kaynak: Paulagabin


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.