kadınların akıllı telefonlar ile ilgisi

    Kabul etmemiz gereken bir gerçek var: Geleneksel cep telefonlarının son dönemini yaşıyoruz. Akıllı telefonlar her yerde ve sayıları da gittikçe çoğalıyor. Kablosuz ağlar, 3G ve bazı masaüstü bilgisayarlardan bile hızlı işlemcileriyle akıllı telefonlar, birer el bilgisayarı olarak kullanılmaya başlandı. Müşteriler için bu gelişmeler harika. Tek bir hareketle internette dolaşıp aradıklarını bulabiliyorlar. Pazarlama uzmanları için daha da iyi; ürün ve hizmetlerin tanıtılabileceği yepyeni ve son derece etkili bir mecra ortaya çıkmış durumda. Peki kadınların akıllı telefonlara olan ilgisi ne boyutta?

    Time Inc. ve Nuance tarafından yapılan araştırmaya göre akıllı telefonlar, kadınların hayatında önemli bir yer tutuyor. Hatta bu veriyi oranlayacak olursak kadınlar, %60’a %43 ile erkeklerin önünde yer alıyor. Evet, hem erkekler hem de kadınlar, alışveriş sürecinde araştırmalarını akıllı telefon üzerinden yapabiliyor. Ancak unutmamız gereken bir şey var ki, kadınlar, ev alışverişlerinin %80’inde söz sahibi.


[pull]
Bir mobil pazarlama stratejisi planlayacaksanız, kadınları göz ardı etmeniz durumunda büyük kayıp yaşarsınız! İşte kadınların akıllı telefonlara olan ilgisini kanıtlayan en güncel mobil pazarlama trendleri:
[/pull]

  • Kadınların %87’si, “Akıllı telefon olmadan yaşayamam” diyor.
  • Kadınlar, akıllı telefonlara bağımlılık derecesinde ilgililer. Araştırmaya dahil olan kadınların %78’i, sabah kalkınca ilk bakılan şeyin telefon olduğunu söylüyor, %73 ise gece bakılan son şeyin akıllı telefon olduğunu belirtiyor.
  • Kadınların %98’i telefonlarını her yere götürüyor, istisnasız her yere !!!!!!!!
  • Satın alma tercihlerinde sosyal medyanın son derece aktif olduğunu görüyoruz. Foursquare gibi ekstra indirim kazanılan sosyal ağlar çok popüler. Yapılan alışverişin Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılabilmesi de alışveriş keyfini ve alınan ürün sayısını katlıyor.
  • Kadınlar, satış temsilcisine danışmadan önce internet üzerinden mağazadaki ürünler hakkında bilgi alıyor.

[pull]
    Araştırmada ayrıca akıllı telefonlar üzerinden yapılan reklam uygulamalarının da kadınlar tarafından memnuniyetle karşılandığı vurgulanıyor.
[/pull]

  • %91’lik bir kesim, izinsiz pop-up mesajlarından hiç hoşnut değil. Ancak pop-up’a tıklanırsa %41 oranında reklam mesajlarına daha açık hale geliyorlar.
  • Kadınların %52’si, ilgi alanlarına yönelik reklamları okumaya daha hevesli.
  • Daha renkli ve parlak görseller daha çok ilgi çekiyor.

   

    Rakamlarda da görüldüğü gibi kadınların akıllı telefonlara olan ilgisi korkutucu boyutlarda. Pazarlama uzmanları için en garanti yöntem, kadınlara yönelik hedefli kampanyalardan geçecek gibi görünüyor.

Kaynak: Bounceideas


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.