Kobiler için SMS kullanımı

    Küçük ve orta ölçekli işletmelerin çok büyük pazarlama bütçelerine sahip olması mümkün değil.  Kobiler bu yüzden pazarlama konusunda daha hesaplı alternatiflere yönelir. İçinde bulunduğumuz dönemi göz önünde bulundurduğumuzda, bir Kobi’nin pazarlama faaliyetlerini en rahat sürdüreceği mecra mobil cihazlardır. Konuyu servis bazında incelersek Kobiler için SMS kullanımı birçok pazarlama ihtiyacının da giderilmesi anlamına gelir.

    İşte Kobiler için SMS kullanımıyla ilgili en etkili tüyolar.

1. SMS ile randevu hatırlatma mesajları gönderin.

    Randevu hatırlatma artık tüm kurumlar için önemli bir ihtiyaç haline geldi. Randevu hatırlatma mesajları sayesinde, randevulara olan katılım arttırılıyor, gelemeyecek kişiler önceden belirlenerek, zamanın verimli kullanılması sağlanıyor.

2. SMS ile haftalık tüyolar gönderin.

    Email ile e-bülten gönderimi tüketici algısında çok daha oturmuş bir durumda. SMS ile bu tür gönderimler neden yapılmasın? SMS ile haftalık ya da daha uzun aralıklarla göndereceğiniz tüyolarla, müşterinizi ürün ve hizmetleriniz hakkında güncel bilgilerden haberdar edersiniz.

3. Tatil günlerini ve özel günleri kutlayın.

    Kişiye özel değer sunmak daima önemlidir. Müşterinize de kendisini özel hissettirmelisiniz. Bu yüzden bayram, yılbaşı ve özel günlerde müşterinize kutlama mesajı göndermeyi ihmal etmemelisiniz.

4. Özel promosyon mesajları gönderin.

    SMS’in okunma oranları muazzam. Bunu avantaja çevirmek sizin elinizde. Hızlı bir şekilde geri dönüş almak ve müşterinizi harekete geçirmek istiyorsanız SMS’ten yararlanabilirsiniz. SMS ile yapacağınız kampanya ve indirim duyurularından daima yüksek verim alırsınız.

5. Etkinlikleri SMS ile hatırlatın.

    Bir etkinlik düzenliyorsunuz ve bu etkinlik için yüksek katılım hedefliyorsunuz. Etkinliğe olan katılımı SMS ile arttırabilirsiniz. Etkinlik yerini, tarihini ve içeriğini, güzel bir “harekete geçirici” mesajla birleştirirseniz hedefinize ulaşırsınız.

    Önemli not (!!!!!!!!!) Yukarıda saydığımız bu 5 maddeyi layıkıyla uygulayabilmek için müşterinizin telefon numarasını almayı unutmayın. İletişim bilgileri, günümüzde altın değerindedir. Kobiler için SMS ile pazarlamanın olmazsa olmazı da müşterilerin telefon numaralarıdır.

    Unutmayın, pazarlama, müşterilerinizin karşısına çıkıp “Ben buradayım” demektir; yani iletişim kurmaktır. Yani pazarlamayı bir “agresif satış stratejisi” olarak görmemelisiniz. Pazarlamanın amacı, iletişimi sürekli kılmak ve satış amacıyla gönderilen mesajların etkisini yüksek tutmaktır. Kobiler için SMS kullanımı hem yüksek etki sağlar hem de düşük maliyetli bir çözüm olarak öne çıkar.

Kaynak:  Socialmediatoday

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.