BrandLoyalty

Marka sadakatini oluşturabilmenin önemi, bir kurum için son derece fazladır. Müşterinin her daim aynı firmayı tercih etmesi, güven duyması ve sürekli iletişim içinde olması, yeni bir müşteri kazanmaktan daha zordur.

Birçok firma, marka sadakatinin önemini yeni keşfetti ve bunu güçlendirmek adına stratejiler oluşturmaya başladılar. Marka sadakati, müşterilere gerçekten değerli bir servis sunarak oluşturulur.

Bunu sağlamak için iki temel konu vardır. Biri müşterilerin ilişkilerinin doğru yönetilmesi, diğeri de sadakati sağlayacak doğru içeriklerdir.

İlişkilerin doğru yönetilebilmesi için hangi müşteriye nasıl ulaşıldığının, da ha önce hangi içeriklerin gönderildiğinin bilinmesi zorunludur. Bunu sağlayabilmek için de müşterilerin doğru gruplanabilmesi gerekir. İletişim Makinesi’nin Adres Defteri özelliği, detaylı filtreleme ve gruplama özellikleriyle bu ihtiyacı karşılayan niteliktedir. Müşterilerinizi farklı gruplara ayırarak kime nasıl ulaşabileceğinizi net bir şekilde görebilir, stratejinizde sorun yaşamazsınız. Aynı müşteri, farklı gruplarda da olabilir. Bütün bu olanakları Adres Defteri size sunuyor.

Bir diğer konu olan yaratıcı ve faydalı içerik gönderimi ise dikkatli planlama gerektirir. Satış sonrasında, müşteri bilgileri edinildikten sonra doğru mecradan faydalı içeriklerin gönderilmesiyle, müşteri ve marka arasında bir bağ oluşur. Bu faydalı içerikler arasında özel promosyonlar, etkinlikler, rehberler, kutlama mesajları gibi ana başlıklar vardır. Outbound IVR ile müşterinizi yeni kampanyalara dahil edebilir, Email ile e-bülten gönderebilir, SMS ile sipariş durumunu güncel olarak bildirebilir veya Sesli Mesaj ile özel günleri kutlayabilirsiniz.

Eğer özetlemek gerekirse, marka sadakati doğru strateji ve araçlarla kurulabilir. Doğru strateji sizin yaratıcılığınız, doğru araç ise İletişim Makinesi’dir.

http://www.business2community.com/loyalty-marketing/the-secret-to-customer-loyalty-building-0505136


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.