mobil pazarlama en çok tercih edilen servis

Mobil cihaz kullanımı son yıllarda zirve yapmış durumda. Dolayısıyla, mobil pazarlama faaliyetleri de kurumların en çok yatırım yaptıkları konu haline gelmiş durumda. Çünkü telefonlar veya tabletler üzerinden herkese ulaşılabiliyor.  Mobil pazarlamada kullanılabilecek çok fazla servis var. Bu servislerden en çok geri dönüş sağlayan hangisi?

Cevabımız oldukça kısa: SMS. SMS’in sağladığı geri dönüşler, mobil pazarlama için lokomotifi haline gelmiş durumda. Çünkü hemen hemen tüm telefonlar SMS destekliyor. Ayrıca SMS’in uzun yıllardır kullanılan bir servis olması da bir avantaj yaratıyor. Bu avantaj, kemikleşmiş bir SMS kitlesi olarak mobil pazarlamaya fayda sağlıyor.

Bu görüşümüzü rakamlar ile destekleyelim.

eMarketer Mobil Pazarlama

eMarketer tarafından yayınlanan bu araştırma, birkaç ay önce İngiltere genelindeki mobil cihaz kullanımını özetliyor. 45 milyon kişinin telefondaki ilk tercihi SMS olmuş, mobil pazarlama için çalışma yapacak firmaların hevesini arttıran bir rakam. İngiltere gibi internet alt yapısı gelişmiş bir ülkede bile SMS’e olan ilginin bu kadar yoğun olması şaşırtıcı gibi gelebilir. Hatta bazı insanların kafasında uygulamaların SMS’i bitireceğine dair bir kanı oluşmuş durumda. Çok yanlış!

Evet, dünya genelinde bir uygulama çılgınlığı hakim. Ancak, özellikle pazarlama amaçlı bir içeriğin hızlıca görüntülenip cevaplanabilmesi için ekstra bir uygulama kullanmak işi çok yavaşlatır. SMS’teyse öyle değil: Tek bir “Aç” komutu ile mesaj görüntülenir, “Cevapla” komutuyla geri dönüş yapılır.

Whatsapp, Viber gibi uygulamaların bireysel kullanım anlamında SMS’i etkilediğini hepimiz kabul ediyoruz. Ama iş kurumsal arenaya geldiğinde SMS’in kendi kulvarında rakibi yok.

Araştırmanın diğer verilerine gelelim. İngilizlerin fotoğraf çekmeyi sevdiğini net bir şekilde görebilirizJ Mobil kullanımda en çok tercih edilen 3. servisin Email olduğunu görüyoruz. Email de tıpkı SMS gibi hızlı geri dönüş için en ideal tercihlerden biri. Ayrıca zengin görseller ile mobil pazarlama faaliyetlerinde kurumların elini son derece güçlendiriyor.

Sosyal ağların etkisini de göz ardı etmemeliyiz. Özellikle müşterisiyle birebir iletişim kurmak isteyen ve eğlenceli içerikler hazırlayan firmalar için sosyal ağlar biçilmiş kaftandır.

Listenin bütününe baktığımızda mobil cihazların hayatımızın ne kadar içerisinde olduğunu görüyoruz. Televizyon, fotoğraf, oyun, video gibi zamanında farklı farklı cihazlarda kullanılan işlevler artık tek bir cihazın içerisinde. Hemen hemen herkesin ihtiyacını karşılayan bu cihazlarda, kendinizi ifade edebilmenin en iyi yolu mobil pazarlamadır. İyi ifade etmez, yüksek geri dönüş almak istiyorum diyorsanız SMS sizin imdadınıza yetişir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.