Günümüzde mobil pazarlama alanında hem görsel hem de işitsel öğeler yaygın olarak kullanılmakta. İstenilen mesajlar müşteriye rahatlıkla ulaştırılabilmekte. Ama bir de bu mesajların interaktif olduğunu, sizin eylemlerinizle şekillendiklerini düşünün. Hatta kulaklarımızla işitemediğimiz frekanstaki seslerin, görsel olarak mobil cihazlarımızda şekillendiğini hayal edin.

Sonic Notify (Sonik Bildiri)* teknolojisi sayesinde bir restorana girdiğinizde menüyü daha siz istemeden mobil cihazınızda görebilir veya bir alışveriş merkezinde gezinirken o güne özel indirimleri akıllı telefonunuzda veya tabletinizde takip edebilirsiniz. Belki de firmalar sadık müşterilerine özel fırsatlar bile sunabilir veya belirli GSM aboneleri için özel indirimler yapabilirler.

Ses ile aktif hale gelen bu teknoloji, hem doğru kitleye doğru mesajı göndermeyi; hem de kişiselleştirilebilen mesajlar oluşturmayı hedefliyor.İnsan kulağı tarafından algılanmadığı için televizyonda, radyoda, mağaza içi ses sistemlerinde, konserlerde veya filmlerde mobil cihazlarla entegrasyon kurabiliyor.

Sonic Notify şu an etkin olarak özellikle konser ve benzeri özel sosyal aktivitelerde kullanılıyor. Mesela Lady Gaga hayranlarıyla özel konser fotoğrafları paylaşıp aynı zamanda şarkı tekrarı için oylamalar açtırabiliyor.

Müzik ve ses günümüzde hemen her ortamda mevcut. Bu açıdan baktığımızda Sonic Notify teknolojisini kullanan firmalar, hedef kitle seçimlerinde doğru adımlar atarlarsa başarılı geri dönüşler alabilirler.

* http://sonicnotify.com/


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.