mobile-apps

Mobil uygulamalar, hem firmaların hem de müşterilerin hayatını son derece kolaylaştırıyor. Hızlı ve pratik alışveriş için birçok firma kendi uygulamasını hazırlayarak akıllı telefonların kullanımına sunuyor.

Domino’s Pizza örneğini ele alalım.

- Domino’s Pizza’nın Ipad uygulaması, yayınlandıktan sonraki üç ay içerisinde her hafta 1 milyon dolarlık satış sağlamış. - İlk iki hafta içinde 140.000 kere indirilen Android uygulamaları,  halen daha global satışların %1’lik kısmını kapsıyor. %1 ufak gibi gözükse de, milyar dolarlara ulaşan satış hacmi düşünüldüğünde çok önemli bir rakam. - Uygulamalardan gelen satışlar, Amerika satışlarının %20’sini oluşturuyor.

Mobil uygulamalar satışları yükseltiyor ancak arka plandaki iletişim ağını unutmamak gerekir. Mobil uygulamalarda en önemli nokta, alışveriş sonrası bilgilendirme aşamasıdır. Sipariş sonrasında müşteriye bir onay içeriği gönderilmek zorunda. Her ne kadar uygulama üzerinde bunu gözlemleme şansımız olsa da işi garantiye almak açısından SMS, Outbound (Giden) IVR, Email ya da Sesli Mesaj gönderilerek yanlış veya eksik siparişlere anında müdahale şansı ortaya çıkıyor.

Daha önceki Foursquare örneğimizde, SMS yoluyla uygulama indirme yönteminin yaygınlığından bahsettik. Yurt dışı örneklerine baktığımızda, İletişim Makinesi’nde bir arada yer alan SMS, Sesli Mesaj, Outbound IVR ve Email servisleri, uygulamalara olan erişimi ve geri bildirim almayı kolaylaştırıyor. Özellikle Email ve SMS yoluyla indirilen uygulama sayısı çok fazla sayıda.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.