Real_Estate_Hoboken

Yurt dışındaki alacak takibi örneklerinde, Outbound (Giden) IVR ile ödeme yapıldığına dair bir yazı okuduk. Türkiye’de de uygulandığında son derece sağlıklı sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Pek tabi ki bu sistem, sigorta başta olmak üzere diğer bütün sektörlerde de kullanılabilir.

Outbound IVR ile borç ödeme işlemine geçildiğinde, direkt olarak güvenli bir bağlantı kuruluyor. Ödemeyi kabul eden alıcı, zaten ilgili kişi olduğu için yanlışlıkların da önüne geçiliyor.

Kredi kartı bilgilerinin tuşlanmasına gelirsek, burada da Outbound IVR ile kurulan bağlantının avantajlarını net bir şekilde görüyoruz. Mevcut işlem tamamen tuşlar vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Kimse kredi kartı bilgilerini görmüyor ve duymuyor. Böylece borçlu kişi, işlemini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebiliyor. Bir diğer avantajı da tabi ki konfor. Bankaya ya da hukuk bürosuna gitmeden işlemin bitirilebilmesi büyük bir rahatlık. Borç ödeme sistemine çeşitli şekillerde başlanabilir.
  • Borçluyla temas anında bu alternatif sunulabilir.
  • İlk temas yapıldıktan sonra, hukuk bürosu tarafından bir Outbound IVR gönderilerek borcun ödenmesi sağlanır.
  • En son alternatifse, borçlu kişi, SMS ya da web sitesi üzerinden kendine Outbound IVR göndererek borcunu ödeyebilir.

Peki bu işlem nasıl olmalı?

  • Öncelikle kısa sürede tamamlanmalı; uzun süren bir ödeme işlemi borçluya rahatsızlık verebilir ve güvenini kırabilir. Bu yüzden ses kayıtlarının yönlendirici olmasına dikkat edilmelidir.
  • Kolay olmalıdır. Fazla menüyle uğraşmadan, en fazla ekstra 2 tuşlamayla güvenli alana geçilebilmelidir.
  • Tamamlanmayan ödemeler takip edilerek borçluyla tekrar irtibata geçilmelidir ki mağdur olması engellensin.

Outbound IVR bize birçok avantaj sunuyor. Kullanım alanı genişledikçe birçok konuda insanların hayatını kolaylaştıracağını düşünüyoruz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.