seçimlerde iletişim stratejileri

Yerel seçimler yaklaşıyor, adaylar bir bir belirleniyor. Yakın zamanda da seçimler için kampanyalar başlayacak. Bu kampanyalar arasında ise farklı olanlar ve seçmene direkt olarak hitap edenler başarılı olacak. Seçimlerde uygulanabilecek birçok iletişim stratejisi var. Farklı bir strateji olan Sesli İletişim Servisleri (Sesli Mesaj ve IVR), seçmenlere sesinizi duyurmak için etkili bir araçtır.

Sesli İletişim Servisleri, hem halka sesinizi duyurmanızı hem de onlardan geri bildirim alabilmenizi sağlıyor. Mitinglerde halka seslenen, seçim arabalarında konuşmalarını dinleten adaylar için Sesli İletişim Servisleri çok önemli fırsatlar sunuyor.

Aslında Sesli İletişim Servisleri’nin seçimlerdeki başarısı ilk değil, yurt dışında bu konuda birçok örneğe rastlamak mümkün. Şimdi onlardan birini inceleyelim.

Amerika’da yerel yönetimlerden oluşan bir kurul, sorumlu oldukları bölgeye yaklaşan genel seçimlerle ilgili bilgi vermek, oy atmayı unutmamaları yönünde hatırlatma yapmak istiyor. Detaylı bir araştırmadan sonra Sesli İletişim Servisleri’ni kullanmaya karar veriyorlar. İlk önce validen ses kaydı hazırlamasını rica ediyorlar. Vali, kendi telefonundan ses kaydını hazırlıyor ve direkt olarak valinin ofisindeyken ses kaydını sisteme yüklüyorlar. Sistem karmaşık değil, telefonda hazırlanan bir ses kaydının bile kullanılabilmesine olanak tanıyor. Çünkü bulut bilişim teknolojisiyle çalışıyor ve dizüstü, tablet gibi cihazlar ile kullanılabiliyor. Bulut teknolojisinin burada önemli bir faydası var. Sürekli ulaşamayacağınız kişiler ile bir kayıt çalışması yapıyorsanız, onları kendi yerlerinde ziyaret etmenize olanak tanıyor. Kaydın saniyeler içerisinde sisteme yüklenip test edilebilmesi de olası problemleri önceden engelliyor.

Kurul, halk tarafından tanınan ve sevilen birini kullandığı için son derece başarılı oluyor ve seçimlerden de kendi desteklediği adaylar birinci çıkıyor.

Sesli İletişim Servisleri, kurula ekonomik bir çözüm sunmuş. Örneğin; ilk akla gelen fikir posta göndermek olmuş. Ancak, hem maliyet fazla hem de zaman kısıtlaması var. Bir posta 3-5 günde alıcıya ulaşıyor. Sesli İletişim Servisleri ile bu süre dakikalara iniyor.

Yaklaşan seçimlerde siz de doğru ses kayıtları ile seçmene ulaşabilir ve oy sayınızı arttırabilirsiniz. Sesli İletişim Servisleri’ni nasıl kullanabilirim diyorsanız gitmeniz gereken adres İletişim Makinesi olmalı.

Kaynak: Copia


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.