sesli iletişim 4 trend

Sesli iletişim servisleri, genelde pazarlamacıların “gizli silahı” olarak bilinir ve özellikle fırsatları kazanca dönüştürme sürecinde önemli rol oynar. Peki Sesli Mesaj ve Outbound IVR gibi servisler, en çok hangi trendler baz alınarak kullanılıyor?

Trend 1: Pazarlamacılar artık artan gelirleri göz önünde bulunduruyor

Yakın zamana kadar pazarlamada ana trend marka marka değeriydi. Bugün ise CEOların tek önemsediği şey gelirler oldu. Pazarlama uzmanları artık “tıklama/açılma” oranları dışında daha somut veriler sunmak zorunda. Fırsatlar, satışa dönüşen fırsatlar, yeni kazanç yolları veya artan gelirler artık ölçü birimi halini aldı. Bu yüzden de Sesli Mesaj ve IVR gibi kolay ölçümlenebilen servislerin rolü içinde bulunduğumuz dönemde bir hayli arttı. Sesli iletişim sayesinde firmalar gelirlerine önemli katkı sağlamaya başladı.

Trend 2: Telefonla kurulan iletişimin önemi

Reklam ve pazarlama mecraları arttıkça yeni fırsatlar kazandıracak yolların da sayısı artıyor. Müşteriler, firmaya birçok kaynaktan ulaşabiliyor, aynı şekilde firmada müşterilerine. Web sitesi, broşür, dergi ya da TV gibi mecralar hep müşterinin gelmesini sağlayan yollardır. Ancak, telefonla yapılan aramalar direkt olarak firma tarafından gerçekleştirilir. Telefonla kurulan iletişim, diğer mecralarda olmayan bir imkanı, yani müşteriyle birebir iletişimi sağlar.

Trend 3: Akıllı telefonların popüleritesi

2012 yılında 1 milyardan daha fazla akıllı telefon kullanıcısı vardı ve 2015’e kadar bu rakamın 2’ye katlanması bekleniyor. Akıllı telefonların bu denli talep görmesi reklam ve pazarlama anlayışını da değiştirdi. Bunu bir örnekle destekleyelim. Eskiden bir müşteriyi kampanyaya dahil edebilmek için tek yol form doldurtmaktı. Artık böyle bir şeye ihtiyaç yok. Tüm bilgiler zaten firmanın veri tabanında kayıtlı. Firma, müşterisine gönderdiği Outbound IVR sayesinde tek bir tuşlama ile kampanyaya katılma onayını müşterisinden alıyor. Aldığı onay doğrultusunda müşterisine canlı arama gerçekleştirerek kampanya detaylarını iletiyor. Akıllı telefonlar sayesinde bu pratik örnek gibi birçok başarılı uygulamaya rastlamak mümkün.

Trend 4: Bulut bilişimin yararları

Bulut bilişim teknolojisi de tıpkı akıllı telefonlar gibi pazarlama anlayışını değiştirdi. Bulut tabanlı bir servisin kullanımı son derece kolay ve pazarlama departmanları da hızlı bir şekilde bu kolaylığın keyfini çıkarıyor. Bulut tabanlı servisler en başta herhangi bir yazılım kurulumuna ihtiyaç duymuyor; yani yazılımla ilgili çıkabilecek sorunlar, pazarlama departmanının başını ağrıtmıyor. İkinci olarak da donanıma bağımlılık yok, servis satın alındığı gibi kullanıma hazır. Bu kadar avantajın olduğu bir ortamda, pazarlama departmanları da bütçelerinde daha esnek davranabiliyor ve sesli iletişim servislerine daha fazla yatırım yapabiliyor.

Saydığımız bu 4 trendin ana özelliği aslında teknoloji ile alakalı olmaları. Teknolojinin attığı her adım pazarlama anlamında da firmalara büyük kolaylıklar sağlıyor.

Kaynak: ifbyphone


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.