sesli mesaj neden 12 saniyedir

SMS’in neden 160 karakter olduğunu artık biliyoruz (ilgili yazı için tıklayınız). Peki biz Sesli Mesaj’ın ücretlendirme süresini belirlerken neye dikkat ettik? Aslına bakarsanız iki hikaye de birbiriyle alakalı. Gelin bu yazımızda bu hikayeyi dinleyelim.

SMS’in karakter sınırının belirlenmesinde tamamen bir deneme yanılma yöntemi vardı. Gerek yazışmalar, gerekse de kartpostallar incelendi ve ortaya 160 karakter sınırı çıktı. Sesli Mesaj’ın bu hikayeye olan bağı ise bizim ölçümlememizle alakalı.

Bir kağıda 160 karakterlik bir metin yazın ve ortalama bir hızda okuyun. 10 ya da 12 saniyede metni okuyacaksınız. Aynı şeyi pek tabi bir SMS için de yapabilirsiniz. İşte biz de bu sebepten ötürü SMS’i baz alarak Sesli Mesaj’ın ücretlendirme süresini belirledik. Derdinizi anlatabileceğiniz kadar bir metni 12 saniyede okuyabiliyorsunuz.

İdeal bir Sesli Mesaj’ın 12 saniye olmasında SMS’in dışındaki konular da var. İlki ve en önemlisi, uzun bir mesajın alıcıyı sıkmasıdır. Ve en kötüsü de uzun bir mesaj unutulmaya mahkumdur. Bunu kendi tecrübelerimize ve yurt dışı araştırmalarımıza dayanarak rahatlıkla söyleyebiliriz. 12 saniyede derdinizi anlatamazsanız bile 15-18 saniyede mesajı sonlandırmanız gerekir. O kadar süre içerisinde bile çok fazla şeyden bahsedebilirsiniz. Yeter ki bir mesajın içerisine her şeyi koyma zorunluluğunu kendinizde hissetmeyin. Sesli Mesaj da tıpkı SMS gibidir; en kısa sürede kendinizi ifade etmelisiniz.

SMS ile Sesli Mesaj’ın bağı aslında yalnızca bu kadar. Çünkü 160 karakterlik SMS’te yalnızca metin gönderirken, 12 saniyelik bir Sesli Mesaj, aslında hem sesinizi hem de bir metni müşterinize aktarmış oluyor. Yani olay bir metin aktarımından çıkıyor, tamamen birebir iletişime dönüyor. Kabul etmek gerekir ki, SMS artık hemen her kurum tarafından kullanılıyor ve hedef kitle üzerinde bir şaşırtıcı etkiye sahip değil. Ama iyi kurgulanmış ve seslendirilmiş bir Sesli Mesaj’ın alıcı üzerindeki etkisi çok daha farklı olabiliyor. Hele bir de doğru kişiye gönderildiğinde, geri dönüşü yüksek oluyor. Bu yüzden Sesli Mesaj’ın hazırlık aşamasında daha dikkatli olmanızda yarar var.

SMS’ten sonra Sesli Mesaj’ın hikayesini de sizinle paylaştık. Umuyoruz ki, bundan sonra diğer servislerimizin başarı hikayelerinde de başrol sizin olsun:)


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.