Sigorta Acenteleri İçin En Yeni İletişim Çözümleri Nelerdir?

sigorta acenteleri için iletişim çözümleri

İklimin hayatımıza olan etkisini hepimiz iyi biliyoruz. Gün içerisindeki ruh halimizden, giyeceğimiz kıyafete kadar etkileyen bir unsurdur iklim. İklimin bir de yıkıcı etkileri var. Kasırgalar, seller ve metrelerce karın verdiği maddi zarar… Sigorta acentelerinin de doğal nedenlerden ötürü kaynaklanan maddi zararlara karşı önemli çalışmaları var. Peki sigorta acenteleri, bu yoğun dönemlerdeki iletişim yükünü nasıl karşılayabilir?

Teknolojinin gelişmesi hem kurumların hem de müşterilerinin işine yaradı. Sigorta acenteleri de bu gelişimden rahatlıkla faydalanabilir. Sigorta acenteleri için iletişim çözümleri arasında, son dönemlerin gözde kavramı bulut bilişim ön plana çıkıyor. Acentelerin iletişim stratejilerini önemli ölçüde değiştirebilecek olan bulut bilişim, özellikle yoğun dönemlerde acentelerin elini kolaylaştıracak yapıda.

Çok sayıda sigorta müşterisine aynı anda bilgi verilmesi gerekiyorsa, özellikle Sesli İletişim Servisleri (Sesli Mesaj ve IVR) ve SMS’in hayat kurtarıcı nitelikte olduğunu söylememiz gerekiyor. Kişiselleştirilebilir yapılarıyla bu servislerin, sigorta acenteleri için iletişim çözümleri noktasında fark yaratacağına eminiz.

Selden, yağmurdan ya da çeşitli iklim olaylarından kaynaklanan sorunlara acil müdahale gerekiyor. Yağmur sonucunda oluşan bir sel felaketini ele alalım. Bu dönemde yoğun bir telefon trafiği yaşanacaktır. Mağdur durumdaki vatandaşlar, acenteleri telefon yağmuruna tutacak ve bu yüzden de geri dönüş aramaları yapılması zorunlu olacak. Birçok müşteriyi aynı anda aramak ya da bu kişilere tek tek SMS göndermek çok zordur. Bunun yerine toplu gönderim yapabilen ve bulut tabanlı bir servis kullanılırsa verimlilik artar. Herkese aynı anda bilgi verilir ve kişiselleştirme özelliğiyle her bir müşteri kendisine özel bilgileri alır. Bunu, müşteriyi tek tek arayarak gerçekleştirebilir misiniz? Kocaman bir hayır!

Sesli İletişim Servisleri ve SMS, sigorta acenteleri için iletişim çözümleri sunmak dışında, adeta güçlü bir silah görevi görüyor. İklimden kaynaklanan felaketlerin etkisini önceden kestiremiyoruz. Dolayısıyla bu tür olaylar, acil iletişim ihtiyaçlarını ortaya çıkarıyor. İklime karşı kullanılabilecek en iyi silah da teknoloji olarak karşıya çıkıyor. Acentenin donanıma olan bağımlılığı ortadan kalkınca sahada bile iletişim kanalları kullanılabilir hale geliyor. Bu da sık sık sahada görev alan acentelerin elini güçlendiren bir yapı ortaya çıkarıyor.

Eğer bir acenteyseniz ve sık sık yaşadığımız doğal afetlere karşı elinizde güçlü bir silah olsun istiyorsanız sizi İletişim Makinesi ile tanıştırmak istiyoruz!

Kaynak: Callfire


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.