müşteri sadakatini arttırmak amacıyla

    Mobil teknolojinin gelişimiyle beraber, kurumların müşterileri ile olan iletişimi de değişiyor. Teknoloji araştırma firması eMarketer’a göre mobil pazarlama endüstrisi, gelecek 4 yıl içerisinde %400 artış gösterecek ve 2016’da 37 milyar dolarlık harcama yapılacak. İşte bu yüzden firmalar, müşteri sadakatini arttırmak amacıyla geleneksel yöntemlerden uzaklaşıyor. Mobil kuponlar, uygulamalar, QR kodlar, SMS ile sunulan teklifler gibi çok farklı yönteme rastlıyoruz.

   Şüphesiz ki müşteri sadakatini arttırmak amacıyla yapılan çalışmalarda SMS’ten çok fazla fayda alınıyor. SMS’in okunma oranları çok yüksek, %98 civarında. Bu da müşteriyle olan iletişimde SMS’in kendisine vazgeçilmez bir yer ayırması anlamına geliyor. ***Peki kurumlar, müşteri sadakatini arttırmak amacıyla SMS’i nasıl kullanıyor?

1. Kişiselleştirme

    SMS, müşteriyle bir bağ kurmanın en kişiselleştirilmiş yöntemlerinden biridir. Müşteri sadakati programı oluşturulurken, hedef kitle hakkında detaylı bilgi edinilmesi başarıyı getirir. Satın alma tercihleri, ilgi alanları, yaşadığı yer gibi belirleyici kriterlerin bilinmesi, hedefli bir çalışma yapılacaksa şarttır. Bu bilgilere göre oluşturulmuş SMS içerikleri, müşterinin daha çok ilgisini çekecek ve firmadan gelecek olan gönderimlere daha fazla dikkat etmesini sağlayacaktır. Böylece, müşteri ve kurum arasında iyi bir bağ kurulur.

2. Teşekkür mesajları

    Kasiyerler ve e-ticaret siteleri, müşterilerin sadakat programlarına katılması için çeşitli fırsatlar ortaya koyar. Bu fırsatlar, müşteriye avantaj sağlayacak, katılımı teşvik edecek niteliktedir. Teşekkür mesajları iki türlü olabilir. Birincisi, SMS ile pazarlama listesine dahil olan kişilere gönderilir, diğeri ise aksiyon sonucunda (rezervasyon, alışveriş vs.) kullanılır. Müşteriden kuru kuruya aksiyon beklemek yerine, aksiyon sonrasında küçük bir teşekkür mesajı memnuniyetle karşılanır.

3. Özel teklifler

    SMS ile pazarlama listenizi genişletmek ve müşteri sadakatini arttırmak amacıyla tercih edeceğiniz en direkt yol, listedeki mevcut müşterilere özel teklifler sunmaktır. Ayrıcalık hissiyatı, her insan tarafından sevilir ve kabul görür. SMS ile pazarlama listenizdeki kişilere sunacağınız aylık veya haftalık özel teklifler, hem güveni arttıracaktır hem de memnuniyeti.

4. Mobil kuponlar

    Kim indirim sevmez ki ? Hem mevcut hem de potansiyel müşterileriniz için en cezbedici uygulama şüphesiz ki kolayca dahil olabilecekleri indirim fırsatlarıdır. Kısa kod veya sizin göndereceğiniz bir mobil kupon ile müşterinize belirli bir ürün veya hizmet için indirim fırsatı sunabilirsiniz. Müşteriniz, belki o an alışveriş yapmayı düşünmüyordur ama göndereceğiniz bir indirim kuponu ile her şey tersine dönebilir (elbette ki olumlu anlamda).

5. Mağaza içi fırsatları

  Özellikle perakende zincirleri için vazgeçilmez bir müşteri sadakati yaratma yönteminden bahsedeceğiz. Mağazanıza sıklıkla gelen müşterilerinize yalnızca ürün ve servislerinizi tanıtan görseller sunmayın (!!!!!!!). Bu görsellere bir de özel fırsatlar ekleyin.

     Örneğin; “5555’e kısa mesaj atın, haftalık indirim fırsatlarından yararlanın” gibi bir mesaja kimse kayıtsız kalmaz.

  Mobil pazarlama ve elbette ki SMS, müşteri sadakatini arttırmak amacıyla başvuracağınız en pratik ve etkili yöntemlerdir. Siz de çağa ayak uydurun, müşterileriniz mutlu olsun. smiley

Kaynak: Eztexting

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.