SMS_MagicWand

SMS ile pazarlamanın önemi ,birçok firma tarafından kavranmış olsa da halen daha bu yönteme başvurmakta çekinen kurumları da görmemiz mümkün. SMS, müşterilere ulaşmaktaki en “zorunlu” yöntemlerden bir tanesidir.

SMS ile ilgili bazı şikayetler var, özellikle izinsiz olarak gelenlerle ilgili. Ancak bütün SMS gönderimleri içinde, spam olarak kabul edilenlerin oranı %1’den az. Bu da müşterilerin SMS’e ne kadar ilgili olduğunu gösteriyor. Zaten gönderilen SMS’lerin %90’ı ilk dakikalarda, %95’i de ilk 15 dakika içerisinde okunuyor. Dolayısıyla, özellikle yeni müşteri kazanmak isteyen firmalar için SMS’in değeri çok fazla.

SMS ile pazarlama faaliyetlerine başlayabilmek için bazı ufak önerilerimiz olacak.

1. Yalnızca ilgili kişilere SMS gönderin. Geniş bir SMS listeniz olabilir, ancak mevcut içeriği almak istemeyen müşterilerinize SMS göndermeyin. Genel mesajlarda bunu uygulayabilirsiniz ancak kampanya içeriklerinde spesifik hedef kitlelere gönderim yapmalısınız.

2. Kampanyaya dahil olmak için, müşterinize SMS’in dışında birden çok yol gösterin. Dilerlerse direkt olarak web formu doldursunlar, dilerlerse de QR kod ile dahil olsunlar. Böylece tek bir yol yerine, birçok yoldan kampanyaya yeni müşteriler katabilirsiniz.

3. Hızlı bir şekilde harekete geçirin. Gönderdiğiniz içeriğin, müşteriyi fazla yormayacak şekilde olması lazım. Bir kampanya, bir teklif sunuyorsanız, müşteriniz bu içeriğe kolayca dahil olabilmeli. Onları direkt olarak sunduğunuz ürüne ya da hizmete yönlendirmelisiniz.

4. Mağazanıza davet edin. SMS, hızlı geri dönüşler sağlayan bir servistir. Dolayısıyla kısa süre için (saatlik bile olsa) yapacağınız özel indirimleri SMS ile duyurabilirsiniz. Doğru kişilere doğru zamanda duyuru yaparsanız, mağazanıza önemli sayıda ziyaretçi çekersiniz.

5. Anket yöntemi uygulayın. 500 ya da 1000 kişilik bir SMS listeniz olduğunda, müşterilerinize çeşitli konularda anket uygulayabilirsiniz. Anket sonucunda önereceğiniz bir indirim ile ankete katılımı arttırabilirsiniz.

6. Akıllı telefonları unutmayın. Göndereceğiniz SMS içerisine bir link yerleştirin ve akıllı telefon sahiplerini bu link üzerinden mobil siteye yönlendirin. Akıllı telefon kullanıcıları artık görselliğe çok önem veriyorlar. Bu özellik ile onların bu isteğini karşılayabilirsiniz.

7. Israrcı olmayın. Müşterinize aynı daveti birkaç kere yapmayın. Eğer geri dönüş alamadıysanız, başka bir kampanya için o müşterilere daha başka bir iletişim tonuyla yaklaşın.

İyi bir SMS kampanyası için birçok püf noktaya dikkat etmek gerekiyor. Genelde verilen tavsiyeler aynı kapıya çıkar, ancak bu tarz farklı önerilerle rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. SMS servisindeki tüm ihtiyaçlarınızı zaten İletişim Makinesi ile karşılıyoruz. Sizin tek yapmanız gereken, stratejinizi doğru temeller üzerine kurmaktır.

Kaynak: Voices.yahoo.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.