winner

SMS, Doğuşundan bu yana etki alanını büyüterek mobil pazarlama kampanyalarında en çok tercih edilen iletişim kanalı haline geldi. Basit bir mesajlaşma sisteminin herhalde bu günlere geleceğini kimse bilemezdi. Artık, SMS kullanmayan bir insana rastlamak gün geçtikçe güçleşiyor.

SMS ile ilgili her bir firma kendi bünyesinde araştırma yapıyor. Ortaya çıkan sonuçlar da birbirine benzer. SMS kampanyalarında, açılma oranı genelde %95’i buluyor; mesajların %83’ü de ilk üç dakikada açılıyor. Mobil kupon kullanımı da son zamanlarda öne çıkan alternatifler. SMS yoluyla gelen indirim kuponları TV, gazete vs. gibi mecralarda dağıtılanlardan %20 daha fazla kullanılıyor. Ayrıca SMS’in düşük maliyetli olmasıyla, geleneksel medyaya göre daha fazla getirisi oluyor. Yani SMS için 1 birim ödeyerek 10 geri dönüş alıyorsanız, geleneksel medya için 6 birim ödeyip 10 birim alabiliyorsunuz.

Peki bu kadar getirisi olan SMS kampanyalarının etkinliğini nasıl arttırabiliriz?

  1. Bir değer sunduğunuza emin olun -  Gün içerisinde cep telefonumuza birçok mesaj geliyor. Gelen mesajlar arasından kolaylıkla sıyrılıp harekete geçirecek olanlar ise başarıya ulaşıyor. Bu yüzden, müşterinize bir değer sunmanız gerekir. Ya ihtiyacını karşılamalısınız ya da ihtiyaç yaratarak müşterinizin eyleme geçmesini sağlamalısınız.
  2. Müşterinizle dost olun – Kampanya mesajlarında sıcak bir ton kullanın. Kampanyaların amacı genelde satış veya mağazaya müşteri çekmek olduğu için, müşterinizi dostane bir tavırla davet edin.
  3. Harekete geçirin – Müşterinizden ne beklediğinizi net bir şekilde belirtin. Karakter kısıtlaması olduğunu unutmadan, kısa cümlelerle müşterinizi harekete geçirecek bilgileri içerikte verebilirsiniz.
  4. Ölçümlemeyi unutmayın – Mesajı gönderdiniz, satış da yaptınız, mağazanıza müşteri de geldi… “Memnunum” demeden raporları okumalısınız. Her zaman daha iyisini sunmayı hedefliyorsanız, gönderim raporlarını inceleyerek var olan eksikleri de giderebilir ve kampanyalarınızın en yüksek verimlilikle sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

Reklam ve pazarlama için SMS artık olmazsa olmazlar arasında. Kampanyalarınızın etkinliğini arttırmak ve yüksek satışlar elde etmek istiyorsanız, sizi İletişim Makinesi kullanmaya davet ediyoruz.

Kaynak: Trinetmarketing.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.