SMS ve Sesli Mesaj, Eğitim Kurumlarının İletişim İhtiyaçlarını Karşılıyor

r910945_9356683

Eğitim kurumlarının hedef kitlesi, öğrencilerden çok öğrenci velileridir. Çocuklarının en iyi imkanlara sahip olmasını isteyen veliler, okul tercihlerinde ilk karar verenlerdir. Eğitim kurumlarının da kendilerini en iyi ifade edebilmeleri için veliler ile güçlü bir iletişim kurması şarttır.

Öğretmen, öğrenci, okul ve veliler arasındaki iletişim ağında hız ve pratiklik çok önemlidir. Okul açısından bakıldığında, hitap etmeleri gereken binlerce öğrenci ve bu öğrencilerin velileri vardır; yani son derece kalabalık bir hedef kitleden bahsediyoruz. Öğrencilerin ve velilerin de okuldan beklentileri yüksektir. Hem yeniliklerden haberdar olmak, hem de bilgi almak istediklerinde (örneğin sınav notları) en çabuk yoldan bu bilgiye ulaşmak isterler.

Her iki tarafında isteğine karşılık veren servisler SMS ve Sesli Mesaj’dır. Okul ve veliler arasındaki resmiyeti kırmak ve öğrencileri okulun bir parçası hissettirmek için Sesli Mesaj servisi en idealidir. Sesli Mesaj, sağladığı birebir iletişim ile sosyal bir ortam oluşmasını sağlar.

SMS’in faydası ise öğrencilere hız olarak yansır. Öğrenciler sınav notlarını merak ederler, boş ders varsa okula geç gitmek isterler. SMS ile öğrencilere zamanında bilgilendirme yapılır, hem veli hem de öğrenci tarafında memnuniyet yaratılır.

SMS ve Sesli Mesaj ayrıca okul faaliyetlerini duyurmada da etkindir. Binlerce veliye tek tek ulaşmak yerine, tek bir mesaj gönderilerek herkesin tam zamanında haberdar olması sağlanır. Katılım ne kadar yüksek olursa, okul ve öğrenci/veli kaynaşması o kadar yüksek olur.

İletişim Makinesi servisi, eğitim kurumlarının hedef kitlelerine en etkin şekilde ulaşabilmesi için gereken her şeye sahiptir. Yalnızca SMS ve Sesli Mesaj servisleri değil, bünyesindeki tüm servisler ile eğitim kurumlarının iletişim ihtiyaçlarına pratik çözümler sunar.

Kaynak: Callfire.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.