Auto Hilfe

IVR servisimizin, otomotiv sektöründe yapılan servis kampanyaları için ne gibi faydalar sağladığını dünkü yazımızda anlatmıştık. Bugün IVR’ın farklı bir özelliğinden bahsedeceğiz ve otomotiv firmalarının bunu nasıl kullandığını sizlere anlatacağız.

Bildiğiniz gibi müşterilerimiz, servis kampanyalarını Outbound (Giden) IVR ile duyurdular. Telefonla müşteriye ulaşmanın önemi, bu tarz kampanyalar için çok kritik. Elbette ki her IVR gönderimine cevap alınamadı. Bazı kişiler, o an telefonlarına cevap veremedi ya da belirli bir sebepten ötürü telefonları kapalıydı. Normal şartlarda, o kişilerin raporları çekilmeli, Excel’e aktarılmalı ve Excel’de de ulaşılamayan kişiler için ayrı bir Excel dosyası oluşturulmalıydı. Daha sonra bu kişilere tekrar IVR gönderebilmek için IVR menüsüne girmeli, Excel’den Gönder seçeneği ile gönderim yapılmalıydı. Çok atıl bir yapıdan söz ediyoruz.

Peki biz ne yaptık? Bu noktada pratik bir yeniden gönderim imkanı yaratabilmek adına Tekrar Gönder özelliği ekledik. Servis kampanyalarını tekrar tekrar göndermek istemeyen otomotiv müşterilerimiz, bu özellik sayesinde ulaşılamayan kişilere de kampanyayı duyurarak birçok aracın bakımını yaptı.

Tekrar Gönder’in pratiklik sağladığı kadar bir de iş gücüne olan katkısı vardır. Bu özellik ile iş takibi büyük ölçüde kolaylaştı, ulaşılamayan kişi sayısı minimize edildi.

Tekrar Gönder özelliğini, müşteri geri bildirimlerine göre IVR servisine daha sonradan ekledik. Bizim için en önemli veri, müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerdir. Bu geri bildirimler ışığında servislerimize yeni özellikler ekliyor ve daha da geliştiriyoruz. Gelecekte IVR servisine ekleyeceğimiz ve hali hazırda üzerinde çalıştığımız yenilikler de bu düşünce doğrultusunda olacak.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.