Telefon Çılgınlığı Kurumlara Nasıl Avantajlar Sağlayabilir?

Telefon çılgınlığı

   Telefon çılgınlığı diye bir şeyden rahatlıkla söz edebiliriz. Şu ana kadar bu konuda yapılmış birçok araştırma da bunu kanıtlıyor. İnsanlar, "1 hafta diş fırçamalasam da olur, bana telefonumu verin!" diyor, gece yatmadan son bakılan şey telefon oluyor ve son bir SMS atılmadan uyunmuyor. Varın gerisini siz düşünün.

   Akıllı telefon ya da cep telefonu fark etmez; bir telefonun en çok tercih edilen kullanım alanı SMS'tir. Elimizde kocaman bir telefon çılgınlığı da var. Bu çılgınlık o kadar fazla ki, nomofobi adında bir korku türünün de ortaya çıkmasına vesile olmuş. Nomofobik insanlar, cep telefonu bağlantısının kaybolmasından korkuyor. Böyle bir ortamda “SMS neden hala ayakta?” demek çok mantıksız.

telefon çılgınlığı 2

   En başta tüm telefonlarda SMS gönderip alabilme yeteneği var. Zaten bu en temel telefon yeteneklerinden birisi. Hatta sabit hatlarda da yavaş yavaş bu özelliğe rastlayabiliyoruz. Yani kullanım alanı açısından bir sıkıntıdan söz edemeyiz.

  Müşteriler tarafında da SMS'e olan bir alışkanlık var. SMS'in yıllardır sağladığı bu alışkanlık, açılma oranlarında firmaların yüzünü güldürüyor. Gönderilen SMS'lerin hemen hemen hepsi okunuyor, ister kurumsal isterse de bireysel amaçlı olsun hiç fark etmiyor.

  SMS göndermek tek başına yeterli mi? Elbette değil. “SMS'i gönderdim, yüksek geri dönüş alırım” diye bir mantık asla doğru olamaz. SMS'te başarıyı sağlayan en önemli etken, harekete geçiren bir cümlenin varlığıdır. Bu cümle ne kadar etkili olursa SMS'ten beklenen geri dönüş de o denli verimli olur.

   SMS, bu krallığını tek başına sağlamıyor. Email, sosyal ağlar gibi diğer mecralarla da beraber çalışıyor. Ayrıca mağaza içi yönlendirmeleri olsun, broşürler olsun SMS ile yapılan kampanyaları duyurmak için son derece uygun mecralar. Bu kadar destek alan bir servisin başarısız olması imkansızdır.

  Teknolojiden de yararlanabildiğiniz görüyoruz SMS'in. SMS göndermek ya da almak için illa telefonunuzu kullanmaya gerek yok. Bilgisayarlara ya da tabletlere kuracağınız uygulamalar ile klavye rahatlığıyla SMS yazabilir, bilgisayarınızın ekranında telefonunuza gelen mesajları görüntüleyebilirsiniz. Hatta Google da Gmail içerisine bu tarz uygulamaların entegre edilmesine izin veriyor.

   Telefonu elinden düşürmeyen “bizlere” ulaşmak için en pratik yol SMS'tir. Amacınız geri dönüşse ve müşterinizi harekete geçirmekse hiç durmayın, SMS kullanmaya başlayın!

Kaynak: Thenextweb 

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.