Volvo Başarı Hikayesi – Email ile Pazarlama İçin SEO’nun Önemi

Volvo_Construction_Equipment

Arama motorlarında öne çıkmanın gerekliliği güç geçtikçe artıyor. Bundaki temel sebep olarak değişen reklam ve iletişim anlayışını gösterebiliriz. Artık web siteleri, firmaların yüzü olarak görülüyorlar. Arama motorlarında yukarılara tırmanmanın yolu da başarılı bir SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) yönetiminden geçiyor. Bu yazıda da, SEO'nun Email ile Pazarlama servisi için önemini vurgulayacağız.

Sektördeki ön görülere (ilgili analiz için lütfen tıklayınız) bakarak da SEO’nun önemini net bir şekilde anlayabiliriz. 2015’te, fırsatların %71’i web siteleri üzerinden gelecek. Bu da demek oluyor ki, firmaların SEO’ya yatırım yapmaları zorunludur. Tüm firmaların, hızlı bir şekilde kendilerini web üzerinde ifade etmeye başladıklarını düşünürsek; 2015’e kadar 1.sayfada çıkmaya çalışan birçok rakibin olacağını söyleyebiliriz.

Volvo’un iş makineleri kolu da bu analizleri dikkatle incelemiş ve web sitesinde kapsamlı bir revize yoluna gitmiş. SEO kısmında önemli yatırımlar yaparak altyapısını tamamen sağlamlaştırmış. Sonuçta, arama motorlarında daima ilk sayfada çıkmaya başlamış.

İş makineleri kolunda birçok kanaldan pazarlama faaliyetlerini yürüten Volvo; SEO'ya yatırım yaptıktan sonra, Email ile Pazarlama servisinden çok önemli geri dönüşler almaya başlamış. SEO tarafında yaptığı yatırımlarla web sitesine gelen ziyaretçi artmış. Dolayısıyla da email formunu dolduran müşteri sayısı da çoğalmış. Email’in bu kadar ön plana çıkışı, bütünleşik pazarlama kampanyasının başarısını da yükseltmiş. 2012’de (kaynak için lütfen tıklayınız), B2B pazarlamacıların %59’u, Email’i en önemli iletişim kanalı olarak göstermişti. Volvo’nun Email ile Pazarlama alanındaki başarısı da bu görüş için iyi bir örnektir.

Bir servisten maksimum fayda alınabilmesi için, firmaya da çok iş düşüyor. Örnekte görüldüğü gibi Volvo gerekli yatırımları yaparak, Email ile Pazarlama servisinden istediği geri dönüşleri fazlasıyla almış. İletişim Makinesi’nde yer alan servislerin etkinliğini arttırmak için biz de her türlü fikir alışverişine açığız. Hali hazırda vermekte olduğumuz ajans desteğiyle de elimizden geldiğince bunu yerine getiriyoruz.

Kaynak: Exacttarget.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.