effective-email

Email, diğer tüm online pazarlama tekniklerinden önce ortaya çıkmıştır. Banner, pop-up, alışveriş siteleri, sosyal medya vs. hep email’den daha sonra doğmuştur.

Peki email’in, internetten de eski olduğunu biliyor musunuz? İlk email, 1978 yılında Arpanet (internetin öncüsü) vasıtasıyla gönderilmişti.

Email ile Pazarlama, 35. yılına rağmen cazibesini korumakta ve etkinliğini gün be gün arttırmaktadır.

Email, online pazarlama alternatifleri arasında en güçlüsü ve en çok geri dönüş sağlayandır. Yapılan yatırımın karşılığını fazlasıyla verir.

iContact’in 2012 yılında yapmış olduğu araştırmada, küçük ve orta ölçekli firmaların Email ile Pazarlama hakkındaki planlarını sorguladı.

  • Kurumların %56’sı, 2013 yılı itibariyle email ile pazarlama bütçelerini arttıracağını söyledi.
  • Kurumların %64’ü, kampanyalarında email ve sosyal ağlar koordinasyonundan faydalanıyor.
  • Ve son olarak, ankete katılan kurumların %91’i, Email ile Pazarlama servisini ya faydalı ya da çok faydalı buluyor.

Ankette de görüldüğü gibi, Email ile Pazarlama için artan bir talep var. Bu talebe bağlı olarak, firmaların bu alanda yaptıkları yatırımlar da çoğalıyor. Mobilin yükselişi neticesinde değişen reklam anlayışının bir etkisi olarak sayabileceğimiz bu durum, firmalara düşük maliyetle kendilerini etkin bir şekilde tanıtabilme imkanı sağlıyor. Zaten ankette de bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Eğer email’e yatırım yapmak pahalı olsaydı, bu kadar fazla sayıda firma tarafından rağbet görmezdi. Pek tabi bu yatırımlarda yapılan pazar araştırmalarının da payı büyük. Hiçbir firma artık körü körüne bir projeye dahil olmuyor. Hedef kitleyi, pazarı, trendleri takip ediyorlar ve buna göre iletişim stratejilerini belirliyorlar.

Email, köklü geçmişinin hakkını vererek online pazarlama alternatifleri arasındaki yerini daha da sağlamlaştıracak gibi gözüküyor. Siz de, günün koşullarına uyarak, geleceğin koşullarına göre bulut bilişim teknolojisiyle servis veren İletişim Makinesi’ni kullanın, karlı çıkın.

Kaynak: icontact.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.