yaz sms

Her güzel şey gibi yaz da çabucak geçip gidiyor. Yoğun geçen bir yılın stresinin atıldığı şu günler, ayrıca SMS ile pazarlama için de altın fırsatlar sunuyor. Sonbahar gelince zaten herkes eve dönecek, okullar açılacak ve kişilere ulaşmak daha kolay olacak. Yani yaza özel bu fırsatlar, aslında farklı yaklaşımlar için de zemin oluşturuyor.

İş hayatının yavaşladığı yaz ayları, sonbahar için aslında birer plan ve program dönemidir. Mevcut kampanyalarınızı sürdürürken, geçmiş kampanyalarınız hakkında daha derin analiz yapma şansına erişirsiniz. Sonbahar dönemi için de piyasayı kontrol etme ve yeni yaratıcı fikirler üreterek yeni kampanyalar hazırlama fırsatı bulursunuz.

- Müşterilerinizle bağınızı koparmayın: Müşterilerinizin bir kısmı tatilde, bir kısmı da günlük rutininden uzaklaşmış şekilde. Yani onlara ulaşmak daha zor gözüküyor. Örneğin; müşteriniz eskisi kadar TV izlemiyor, gazete okumuyordur. Bu dezavantajı, SMS ile avantaja çevirebilirsiniz. Evet, gazete ve TV’ye olan ilgisi azalmış olabilir ancak, telefonunu daima yanında taşır. Hali hazırda SMS ile müşterinize ulaşıyor ve aranızda bir bağ kurulmuşsa, bu durumda SMS’ten yararlanmamak büyük hata olur.

- Özel indirimler ve promosyonlar önerin: Müşteriler her zaman sezon indirimlerinden ve fırsatlarından memnun kalırlar. Özellikle yaz için birçok farklı ürün piyasaya sürülür. Bu sayede, sayılamayacak kadar farklı yaratıcı içerik tasarlanabilir. Ayrıca yaz mevsimi, bolca etkinliğin (konserler, tiyatrolar, festivaller) yapıldığı bir dönemdir. Bu etkinlikler vasıtasıyla müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Hem yeni ürün ve hizmetlerinizi duyurur, hem de mevcut ilişkileri güçlendirirsiniz. Çünkü etkinlikler, sosyal bağların güçlenmesini sağlar. Peki bu çalışmalarınızı nasıl duyuracaksınız? Üst maddede söylediğimiz gibi, SMS ile!

Günümüzde teknolojiyle kuşatılmış durumdayız, doğrudur. Ama bu kuşatmayı yıkmak da bizim elimizde. Hazır fırsat bulmuşken, yoğun geçen bir dönem sonrasında yeni döneme bomba gibi girebilmek için dinlenmek de şarttır. En başta yaratıcı yönünüzü dinlendirin. Çünkü ilk maddede de dediğimiz gibi yaz her ne kadar iş fırsatları açısından kuru gözükse de, altın fırsatlara da açık bir dönemdir. Bu yüzden eğer fırsat varsa, güneşin ve denizin tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.

Şu sıcak günlerde eminiz ki herkes sevdikleriyle vakit geçirmeyi, denizin tadını çıkarmayı istiyor. Ancak, yazın altın güneşi gibi, yaz da bize pazarlamada altın imkanlar sunabiliyor. Yazlıklara, tatil köylerine kaçan tüm müşterilerinize ulaşmanın en kolay yolunu, SMS’i aklınızdan çıkarmayın. İletişim Makinesi, size keyifli bir yaz diler:)

Kaynak: Business2community.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.