İnternet Faks buzdağının görünen kısmı

Eski faks makinelerinin devri artık kapandı. Yeni dönemde faks ihtiyacını İnternet Faks karşılayacak. İnternet Faks’ın sağladığı en büyük fayda, hem bütçeden hem de zamandan tasarruf edilmesi. Yani İnternet Faks’ta “gizli” maliyetler yok.

Faks makineleri, eski bir teknoloji olmasından dolayı birçok sorun çıkarıyor. Bunların başında da eskiyen cihazların bakım zorunluluğu geliyor. Hatta bazı faks makineleri var ki yedek parçalarını bile bulmak mümkün olmuyor. Haliyle bu cihazlar için teknik servis ve müşteri hizmeti gibi konularda da destek alınamıyor.

Bir faks cihazının sorunsuz çalıştığını varsaydığımızda da dertlerin bitmediğini görüyoruz. Bu sefer ortaya “maliyet” kavramı çıkıyor. Standart faks cihazıyla başarılı bir gönderim yapabilmek dakikalar alıyor. Eğer meşgul tonuyla karşılaşırsak bu süre daha da uzuyor. Maliyet konusunda bir de işin bütçe ayağı var ki birçok firma aslında faks için ne kadar para ödediğinin farkında değil. Evet bir bedel ödüyorlar ama altında nelerin yattığını bilmiyorlar. Şimdi buzdağının altıda yatan bu gizli maliyetleri rakamlarla inceleyelim.

                        Standart Faks Cihazları                                                                              İnternet Faks

İnternet faks buzdağı oranlar

                 Standart Faks Cihazlarında Maliyet                                                     İnternet Faks Servisinde Maliyet

%9 Donanım                                                                                             %10 Başlangıç Kurulumu

%16 Yazılım Lisansı                                                                                   %65 Veri Trafiği Bedeli

                 %25 Özelleştirme

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

%20 Yazılım Bakımı

%25 Uygulama ve Özelleştirme

%11 Donanım Bakımı

%19 Güncelleme Maliyetleri

Yukarıda da görebileceğiniz gibi kırmızı çizginin, yani buzdağının altında kalan masraflar, standart faks cihazlarında çok fazladır. Peki İnternet Faks’ta neden hiç yok? Nedeni basit. İnternet Faks, tamamen bulut bilişim teknolojisi üzerinde kurulduğu için donanıma bağlı değildir. Dolayısıyla bu tarz masraflardan muaftır. Yazılım bakımı ise tamamen servis sağlayıcı tarafından gerçekleştirildiği için İnternet Faks kullanıcıları bu işe kafa yormazlar. Güncelleme maliyeti de buna bağlı olarak yine yoktur; kullanıcı, servisin daima en güncel haliyle karşılaşır.

Peki İnternet Faks ile neler yapılabilir? Standart faks cihazıyla yaptığınız her tür gönderimi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Faturalar, kayıt bilgileri, sipariş dökümü, onay belgeleri gibi içeriklerin tümünü, İnternet Faks ile hızlı ve düşük maliyetli olarak gönderebilirsiniz.

Bulut bilişimin gücünü arkasına alan İletişim Makinesi, faks çözümlerinizde Titanik gibi batmanızın önüne geçiyor. Siz de rotanızı İletişim Makinesi’ne kırın, limana güvenle varın.

Kaynak: Slideshare


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.