keyboard-email

İletişim Makinesi servislerden en iyi şekilde verim alınmasını sağlamak için, siz müşterilerimize faydalı fikirler sunmaya çalışıyoruz. Yurt dışında yayınlanan bir bilgi grafiğini de bu amaçla sizlerle paylaşıyoruz*.

Mobil cihazların kullanım oranları bildiğiniz gibi çok yükselmiş durumda, bunu daha önce defalarca vurgulamıştık. Email kullanımının da aynı oranda mobil cihazlarda arttığı su götürmez bir gerçek. Ancak mail şablonlarını oluştururken, mobil cihazları da düşünmezsek gönderdiğimiz içeriğin düzgün  görüntülenmeme riski ortaya çıkıyor. Bunu önlemek için belli başlı dikkat edilmesi gereken noktalar var.

1) Fontları küçük kullanmayın: Bir bilgisayar monitörü değil, mobil cihazı gözünüzün önüne getirin ve ona göre yazı büyüklüğünü ayarlayın. Okunamayan bir mail’in hiçbir anlamı yoktur.

2) Ölçeklere dikkat edin: Her telefon, mail’i ilk açıldığında farklı ölçeklerde gösteriyor. Bu ölçeklere dikkat ederseniz daha mail ilk açıldığı anda vurucu etkiyi yaratabilirsiniz.

3) Vurguyu merkezde ve büyük olarak konumlandırın: Gönderdiğiniz mail’i okuyan müşterinizin harekete geçmesini sağlayın. Büyük bir buton hazırlamaktan korkmayın; asıl vurguyu iyi verirseniz zaten müşteriniz mail’in geri kalanıyla ilgilenir.

4) Sade ama öz tasarım hazırlayın: Email içeriğinin ufak bir ekranda görüntüleneceğini düşünürsek, tasarımın içine her şeyi yerleştirmek vurucu etkiyi azaltacaktır. Müşterinizin kafasını karıştırmak istemiyorsanız, yalnızca ilgili içeriğin ihtiyaç duyduğu öğeleri email içerisine yerleştirin.

5) Resimlerin bloklanmasının önüne geçin: Bazı cihazlar ya da email servis sağlayıcıları, gönderdiğiniz mail içerisindeki resimleri ve fotoğrafları bloke edebiliyor. Bu ihtimali en aza indirmek için metin ve resim dengesini iyi oluşturun.

6) Müşterinizi doğru yönlendirin: Email içeriğini çok fazla linke boğmayın. İletmek istediğiniz mesaj dışındaki linkleri, ekstra içerik olsun diye mesaj içeriğinde bulundurmayın.

7) Yerleşimi kalabalık hazırlamayın: Genelde email başlıkları en fazla üç sütundan oluşur. Ancak ekran boyutunu gözetirsek, tek sütun kullanılması en mantıklısıdır.

8) Açık olun: Metinleri gruplandırın ve farklı renkler kullanmaya dikkat edin. Çerçeve kullanmak da iyi bir yöntemdir. Böylece her bir mesajın diğerinden ayrılmasını sağlayabilir ve okuyan kişinin algısının dağılmasını önleyebilirsiniz.

9) Dokunmatik ekrana göre dizayn oluşturun: Linklerin birbirlerine çok yakın olmamalarına dikkat edin. Dokunmatik ekranların, mouse kadar keskinlik sağlayamadığını unutmayın.

10) Ergonomiyi göz önünde bulundurun: Dokunmatik ekran kullanmanın, bilgisayar kullanmaktan daha zor olduğunu unutmayın. Çoğu durumda iki elle de ekrana temas edilmesi gerekebilir. Bu yüzden linklerin ve metinlerin, dokunmatik ekrandaki kaydırma işlemine engel olmamasını sağlayın.

Dikkat edilecek noktalar önemli ve çok gibi gözükse de merak etmeyin; sunduğumuz içerik desteğiyle Email ile Pazarlama servisinden maksimum fayda almanızı sağlıyoruz.

Kaynak*: Litmus.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.