servis kampanyalarında iletişim

Her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de farklı tiplerde kampanyalar yapılıyor. Servis kampanyaları da sıkça rastladığımız türde uygulamalardan. Bu kampanyaların, mevcut müşterilere en iyi şekilde duyurulması lazım ki katılım yüksek olsun. Servis kampanyalarında iletişim denilince, akla ilk başta telefonla kurulan iletişim geliyor.

İletişim Makinesi Outbound (Giden) IVR servisi ile otomotiv firmalarına farklı çözümler sunduk. Dönem dönem yapılan kampanyaları en iyi şekilde duyurmak isteyen müşterilerimiz, IVR’ın özellikleri sayesinde yüksek geri dönüş aldı.

Servis kampanyalarındaki kilit nokta, hedef kitlenin mevcut müşterilerden oluşmasıdır. Yani “Kime gönderilecek?” gibi bir belirsizlik ortada yok. Müşterinin iletişim bilgileri de var. O halde telefonla arayarak müşterileri bilgilendirmemiz gerekiyor. Ama bu aşamada karşımıza büyük bir sorun çıkıyor: Aranacak kişi çok. Hadi diyelim aramaya başlıyoruz, bu sefer de kullanılmayan numaralar, meşgul olan kişiler ya da o an cevap alınamayan aramalar yüzünden vaktimiz harcanıyor. Ulaştığımız kişilere de her defasında kendimizi tanıtıyor ve kampanya içeriğini kısaca özetlemek durumunda kalıyoruz.

[quote] Verimsizlik çok fazla değil mi? Aslında servis kampanyalarında iletişim çok daha etkin olmalı. Bunun yerine Outbound IVR kullanmak bize büyük avantajlar sağlıyor. Bunların başında elbette zamandan tasarruf geliyor. En başta, ulaşamadığımız kişiler eleniyor. Gönderim raporlarından hangi numaraya neden ulaşamadığımızı (kullanamayan hat, meşgul vs.) detaylı bir şekilde inceliyoruz. Telefonu açan müşterilerimize ise önceden kayıtlı bir ses kaydını dinleterek kampanyamızı özetliyor ve onlardan katılım için onay istiyoruz. [/quote]

Örneğin; “Otomobilinizin kışa hazır olmasını ister misiniz? 10 Aralık’a kadar XY Otomotiv’e gelin, işçilik ve yedek parçada %20 indirimden yararlanın ve ücretsiz check-up yaptırın. Detaylı bilgi istiyorsanız 1’i, sizi daha sonra tekrar aramamız için lütfen 2’yi tuşlayınız”.

Ne kadar pratik değil mi? Otomotiv sektöründeki müşterilerimiz de tıpkı bu şekilde IVR mesajlarıyla müşterilere ulaşıyor ve servis randevusu alıyor. Arama, isteğe göre çağrı merkezine yönlendiriliyor veya daha sonra tekrar aranmak üzere kayıt alınıyor. Böylece, kampanyaya katılmak isteyen kişiler önceden belirlenerek randevular düzenleniyor.

Outbound IVR içeriği tamamen sizin ihtiyacınıza göre belirlenebilir. Servis kampanyalarında iletişim konusunda farklı çözümler sunmak bizim işimiz. Eğer siz de servis kampanyalarına olan ilgiyi arttırmak ve daha fazla randevu vermek istiyorsanız size bir telefon ya da mail kadar yakınız.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.