bigstock-One-human-hand-pressing-key-on-18868169

Borçlular genellikle hukuk bürolarıyla konuşmaktan çekinirler. Ancak Outbound (Giden) IVR ile bunu karşılıklı bir avantaja çevirebilirsiniz. 

Borç konusu can sıkıcıdır, bunu kimse inkar edemez. Alacak takibini yapan hukuk büroları genelde iletişim sorunları yaşıyor. Borçlu kişi ya konuşmaktan kaçıyor ya da ters bir tepki göstererek hukuk bürosu personelinin motivasyonunu düşürüyor. Bunu önlemek için öncelikle Outbound IVR göndermek en pratik çözümdür.

Peki Outbound IVR bu sorunu ne şekillerde çözer? Neler yapılmalıdır?

  • IVR içeriğinde önce kime ne kadar borç olduğunun belirtilmesi gereklidir ki borçlu kişi unuttuysa bile hatırlasın.
  • İçeriği kısa ve net hazırlayın. Hukuki bir süreç olduğu için yanlış anlaşılmalara mahal vermeyin. Ancak burada ödeme kolaylıklarından da bahsedin. Böylece gelebilecek tepkilere en aza indirirsiniz ve borcun ödenmesi için bir motivasyon yaratırsınız.
  • Kolay yönlendirme sağlayın. Hangi avukatınız veya müşteri temsilciniz, hangi borçlu ile görüşecekse, tuşlama sonrasında onun numarasına yönlendirmeyi kesinlikle unutmayın. Böylece karışıklığın önüne geçersiniz. Olası bir ters tepkide, konuyla ilgili personeliniz durumu kısa sürede sakinleştirecektir.
  • Güvenli ödeme imkanını sağlayın. Eğer borçlu kişi, IVR mesajı ile ikna olduysa direkt olarak borcunu ödemek isteyebilir. Bu imkanı sağlarsanız, personeliniz meşgul olmadan ve yorulmadan da tahsilatı gerçekleştirmiş olursunuz.

Alacak takibinde iletişiminizi kolaylaştırmanız için, İletişim Makinesi Outbound IVR servisini kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Yer yer sıkıntılı olabilen, zorlayıcı bir süreci yalnızca 1’i tuşlatarak lehinize çevirebilirsiniz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.