Perakende için sms başarı hikayesi

Dünyada birçok yerel perakende zinciri ve bu mağazaların da birçok müşterisi var. Dünya üzerinde 5.5 milyar cep telefonu olduğunu ve 2.2 milyardan fazla da akıllı telefon olduğu düşünüldüğünde, müşterilere bu cihazlar üzerinden ulaşmanın önemini daha iyi anlayabiliriz. Telefonlarda en çok kullanılan iletişim kanalı elbette SMS’tir. Perakende için SMS kullanımı, son derece yüksek geri dönüşler sağlar.

Perakende için SMS kullanımının ne şekilde sonuçlar verdiğini bir başarı hikayesi ile daha net anlatabiliriz. Oyun sektöründe yer alan bir perakende mağazası, hikayemizin baş rolünü üstleniyor. Firmanın, masaüstü cihazlar için tasarlanmış bir web sitesi var. Bu sitede internet üzerinden oyun ve aksesuar satışı yapıyorlar. Firmanın kuruluşu ise gözleme dayalı bir şekilde gerçekleşiyor. 2004 yılında oyun sektörünün 10.4 milyar dolarlık bir hacmi olduğunu gören firma sahipleri, mağazalarını da bu sektöre yönelik olarak açmaya karar veriyor.

Oyunlar ile ilgilenen kişilerin, teknolojiye olan ilgisi de yadsınamaz. Firma, bu gerçeği de göz önünde bulundurarak müşterilerine telefon üzerinden ulaşmayı kararlaştırmış. Uygulama kullanma fikrini de gündemine alan firma, daha sonra bu fikirden vazgeçmiş. Çünkü herkesin akıllı telefon sahibi olmaması gibi bir gerçek var. Ancak, herkesin öyle ya da böyle mesajlaşıyor. İşte firma da SMS kullanmaya bu zaman karar vermiş.

Hedef kitle, telefon kullanıyor. Mağaza, teknoloji ürünleri satıyor. Her şey SMS göndermek için çok uygun durumda. Peki, kampanya nasıl oluşturulmuş?

Firma, öncelikle kendilerini temsil eden doğru bir anahtar kelime seçmiş. Özellikle mağaza içine kısa kod ve anahtar kelimeyi içeren görseller yoğun bir şekilde yerleştirilmiş. Web sitesinde, sosyal ağlarda, Email gönderimlerinde, posterlerde ve görsel olan her yerde SMS kampanyasından bahsedilerek katılımın yüksek tutulması sağlanmış. Müşterilere gönderilen ilk SMS’te ise, bir pazar günü düzenlenmiş olan Street Fighter 4 turnuvasına müşteriler davet edilmiş.

Perakende için SMS tercihiyle ayrıca İzinli Pazarlama veri tabanı da çok ciddi biçimde geliştirilmiş.

Perakende için SMS servisini tercih etmeniz, hem mağaza için etkinliklere katılımı arttırır hem de yeni ürünlerinizin etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlar. Eğer mağazanıza daha fazla müşteri çekmek istiyorsanız İletişim Makinesi ile istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Kaynak: Cheryllynninternational


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.