rsz_mobile-marketing-touches-everyone

Mobil pazarlama hakkında birçok şey yazılıp çiziliyor, birçok kaynak hazırlanıyor. Fazla detaya inmeden, mobil pazarlamanın 10 faydasından ve İletişim Makinesi servisleriyle olan bağından bahsedeceğiz.

  • Çabukluk Mobil kampanyalar kolayca hazırlanıp başlatılabilir, mesajlar saniyeler içerisinde alıcılara iletilir. Bu özellik bize çok tanıdık geldi çünkü İletişim Makinesi’nin amaçları arasında da mesajın saniyeler içerisinde hedef kitleye ulaştırılması vardır.
  • Bütçeye uygunluk Sunucu, baskı, yayın süresi gibi masraflar yoktur. Genelde mesaj başına ödeme yapılır, tıpkı İletişim Makinesi’ndeki gibi.
  • Erişilebilirlik Hedef kitleye, lokasyon gözetilmeden ulaşılır. Gazete, tv, dergi, billboard, faks makinesi gibi mecralarda daima cihaza bağımlılık vardır. Ancak İletişim Makinesi gibi birçok mecraya hitap eden ve cihaza bağımlılığı ortadan kaldıran bir platform; müşterilere her an her yerden ulaşılabilmesini sağlar. Kısacası, mobil pazarlamada reklamın her formu vardır. İletişim Makinesi’nin cloud (bulut bilişim) teknolojisi ile çalışması, erişilebilirlik için güzel bir örnektir.
  • Geri dönüş oranı Mobil pazarlamanın geri dönüş oranı %15’tir; diğer mecralarda ise %2-%3 arasında değişir.
  • Hedef odaklı İçerik, hedef kitleye özel hazırlanır ve gönderilebilir. Mobil pazarlamada içeriğin kişiselleştirilebilmesi mümkündür. Bu da mesajlara olan ilginin yüksek olmasını sağlar, dolayısıyla geri dönüşlere yansır. İletişim Makinesi’nin Adres Defteri özelliği ile hedef kitleniz içinde doğru grubu belirleyebilir ve hedefi on ikiden tutturabilirsiniz.
  • Etkileşim Müşteriyle çift yönlü iletişim kurulmasını sağlar. Diğer mecralarda bu şans yoktur ancak mobil pazarlamada, müşteriler tek bir tuş ile gönderilen içeriğe dahil olabilirler. Örneğin; Outbound (Giden) IVR servisi, çift yönlü iletişim için son derece başarılı bir örnektir.
  • Bütünleşik pazarlamaya kolay entegrasyon Firmanın, bütünleşik pazarlama kampanyalarında hem tamamlayıcı hem de kreatif unsur olarak kullanılabilir.
  • Kolay ölçümlenme Ölçümleme için birçok farklı kriter vardır (tıklanma, açılma, dinlenme, oranı vb.). Bu kriterler sayesinde mobil pazarlama amacıyla yapılan gönderimler, kolaylıkla ölçümlenebilir. İletişim Makinesi’nin üstün raporlama yetenekleri sayesinde, mobil pazarlama kampanyalarınızın başarı oranlarını detaylı bir şekilde görebilirsiniz.
  • Şaşırtma etkisi Mobil pazarlama endüstrisi henüz çok yeni olduğu için şaşırtma etkisi yüksektir. Bu alanda, henüz denenmemiş birçok yaratıcı fikir vardır ve dolayısıyla farklı çalışmalarla yüksek etki yaratmaya müsaittir. İletişim Makinesi servislerinin sesli, yazılı ve görsel iletişim türlerinin tümüne birden destek vermesi, size mobil pazarlama faaliyetleri için yaratıcı zemin yaratmaktadır.
  • Viral etki Sosyal ağların etkisiyle mobil pazarlama kampanyaları kolaylıkla paylaşılabilir, kullanıcılar arasında yayılabilir. Böylece tek bir kişiye gönderilen mesaj, kolaylıkla onlarca hatta yüzlerce kişi tarafından da görülebilir.

Mobil pazarlamanın hala çok yeni olduğunu vurguladık, faydalarını sıraladık. Örneklerde de verdiğimiz gibi, İletişim Makinesi platformu, mobil pazarlama kampanyalarınız için güçlü bir iletişim çözümüdür.

Kaynak: Strategicgrowthconcepts.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.