2014 için pazarlama trendleri

   2014'ün ilk aylarında kurumlar, geçen yıl hazırlanan pazarlama stratejilerini uyguluyor. Ancak pazarlama dünyasında işler çabuk değişiyor, farklı yöntemlere ihtiyaç duyuluyor. Siz de rakiplerinizden geri kalmayın ve 2014’te farklı stratejilerle pazarda yer alın. İşte 2014 için pazarlama trendleri huzurlarınızda!

1. İçerik pazarlama hiç olmadığı kadar güçlenecek.

    Kurumların, müşterileriyle olan iletişimde kullandıkları en güvenilir yöntemlerden biri içerik pazarlamadır. Müşterilere yararlı içerikler farklı kanallardan sunulur. B2B alanında en iyi içerik pazarlama yöntemleri sosyal ağlar, bloglar, e-bültenler ve örnek çalışmalar ile gerçekleştirilir.

    2014 için pazarlama trendleri arasında içerik pazarlama ilk sırada. Çünkü müşteriye ürün ve hizmetler hakkında yararlı bilgiler sunmak, sektörün nabzını tutmalarını sağlayacak püf noktaları paylaşmak çok faydalı oluyor. Paylaşım kanallarının (sosyal ağlar, bloglar vs.) çoğalması ve daha fazla rağbet görmesiyle içerik pazarlamanın da önemi artacak.

2. Sosyal medyada yapılan pazarlama çalışmaları daha farklı olacak.

    Birkaç yıl önce, kurumların sosyal medyaya uzak olduğu dönemlerde sosyal ağların sayısı da fazla değildi. Günümüzdeyse durum çok farklı. Birçok yeni sosyal ağ ortaya çıktı ve hepsinin de milyonlarca takipçisi var. Bu durum, her sosyal ağ için farklı çalışma yapılmasını zorunlu kılıyor. Bunun sebebi de çok açık: Her bir sosyal ağın farklı arayüzü, farklı yapısı var. Dolayısıyla yapacağınız çalışmaları da bu mecralara göre uyarlamanız gerekecek. Zor gibi gözükse de sosyal ağlar daima keyiflidir. Müşteriler ile sıkı bağların oluşmasını sağlar.

3. Görsel odaklı içerikler çoğalacak.

    Hepimizin görsel algısı, yazıya göre çok daha duyarlı. Son yıllarda internet üzerinde çok farklı ve ilgi çekici görseller paylaşılıyor. 2014’te de bu durum çok daha güçlenerek varlığını sürdürecek. Buna en iyi örneği Pinterest, Tumblr gibi sosyal ağlar ile verebiliriz. Bu mecralardaki paylaşımlarda görsel kullanımı çok zengin ve dikkat çekici halde. Kullanıcı sayıları da sürekli artış içinde. Muadillerinin gelecek yıl da ortaya çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

4. Az daha iyidir.

    Reklam ve pazarlama içeriklerinde çok fazla bilgi olması müşteri tarafından hoş karşılanmıyor. Üstelik de yapılan çalışmanın boşa gitmesine neden oluyor. Gün içerisinde bir mesaj bombardımanı altında olduğumuzu unutmayın. Müşterinizin zihnine 24 saat içerisinde birçok mesaj işleniyor. Dolayısıyla algısında da bir savunma kalkanı oluşuyor. Bu kalkanı aşabilmek için kısa, öz ama yaratıcı işler ortaya koymalısınız.

5. Mobil dostu içerikler zorunlu olacak. 

    Forbes’a göre 2017 yılında satılacak, internete girebilen cihazların %87’si mobil olacak. Bir başka bakış açısıyla, 2017 yılına kadar hitap edeceğiniz kişilerin en az yarısı mobil cihaz kullanıcısı olacak. Özellikle Email gönderimlerinizde dikkat etmeniz gereken bu madde, tüm kampanya başarınızı derinden etkileyebilir. Web sitenizi, email gönderimlerinizin ve internet üzerinde paylaştığınız her içeriğin mobilde düzgün görüntülendiğine dikkat etmeyin, emin olun.

6. İnternet reklamları etkili bir şekilde devam edecek.

    İnternet o kadar etkili bir dünya ki, kimse yok olacağını düşünemiyor bile. İnternet üzerinden yapılan reklamlarda da bu senedekine benzer stratejiler uygulanacak.

    Diyelim ki, bir siteyi ziyaret ettiniz. Daha sonra girdiğiniz sitelerde, örnek sitemizin reklamlarını görüyorsunuz. Çerezler ile sağlanan bu yöntem, 2014 için pazarlama trendleri arasında yerini koruyacak.

7. Arama motorlarında paylaşım oranları öne çıkacak.

    Yukarıdaki maddelerde sosyal medyaya değinmiştik. Sosyal medyanın etkisi, arama motorlarının sunduğu sonuçları da etkileyecek. Daha fazla paylaşım alan içerikler ve sayfalar, arama motorlarında daha ön sıralarda yer alacaklar. Bu da sosyalleşmenin aslında ne kadar kritik bir değere sahip olduğunu vurguluyor.

    2014’ün ilk çeyreği bitti sayılır. Siz, 2014 için pazarlama trendleri konusunda çalışmanızı yapın; biz İletişim Makinesi ile size en faydalı iletişim kanallarını sunarız.

Kaynak: Forbes


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.