akıllı telefonlar, şok edici istatistikler

SMS, Twitter, Facebook… Teknolojinin ne kadar bağımlılık yaratabileceğini hepimiz biliyoruz, özellikle mobil teknolojilerin. Akıllı telefonlar, en iyi dostumuz haline geldi, cebimizden çıkarmaz, elimizden düşürmez olduk. Hatta yatarken bile ulaşabileceğimiz yerde tutuyoruz telefonları. Artık bu telefonları kullanmak “istemiyoruz”, aksine “kullanma ihtiyacı” duyuyoruz. Telefonlarımızı gün içerisinde birçok kez kullanıyoruz. Saate bakıyoruz, SMS’e cevap veriyoruz, Instagram’a fotoğraf yüklüyoruz ve bunun gibi birçok iş için telefonlarımızı elimizden düşürmüyoruz.

Bugünlerde herkes bir şeyler için “uygulaması var mı” diye soruyor.  Mobil, iletişimin yeni yüzü haline geldi ve akıllı telefonlar da bu yeni dönemin bayraktarı oldu. Aşağıdaki şok edici istatistiklere bakarak ne dediğimizi daha net anlayabilirsiniz.

  • Bu yılın sonunda, dünyadaki mobil cihaz sayısı dünya nüfusunu aşacak! (Kaynak: Cisco)
  • Amerika’da her gün 6.4 milyar SMS gönderiliyor. (Kaynak: Mogreet)
  • Bir email’e ortalama olarak cevap verme süresi 90 dakika, SMS’e cevap verme süresiyse 90 saniye! (Kaynak: CTIA)
  • İnsanlar, sabahın ilk saatlerinde telefonlarını 7 dakikada bir kontrol ediyorlar. Mogreet)
  • Akıllı telefon kullanıcılarının 92%’si SMS kullanıyor. (Kaynak: Acision)
  • SMS ve MMS mesajlarının 98%’i açılıyor. (Kaynak: Mogreet)

Peki bütün bu veriler ne anlama geliyor? Bütün dünyada mobil cihazlara yönelik bir “takıntı” hissi hakim. Akıllı telefonlar yalnızca iletişim kurmaya yaramıyor, artık telefonlarımızla alışveriş yapıyoruz hatta aracımızı bile çalıştırabiliyoruz. Kısacası, bütün hayatımızı cebimize sığdırmış durumdayız. Bu kadar çok mobil kullanıcının olduğu bir ortamda, firmalar da paylarına düşen geliri alıyorlar. Mobil pazarlama alanında yatırım yapan firmalar, yapmayan rakiplerinin önüne geçiyor ve zamanı yakalayarak kazançlı çıkıyorlar. Mobil pazarlama için yatırım yapmayan firmalar ise çok önemli bir fırsatı kaçırdığının farkında değil. Akıllı telefonlar için ölçümlenen olumlu geri dönüş sayısı, birçok pazarlama yönteminden çok daha fazla. Mobil pazarlama, hız, ilgili hedef kitle ve en önemlisi de hareketi bünyesinde barındırıyor.

Başka hangi pazarlama anlayışı size bu kadar geri dönüş sağlıyor? Peki siz, güçlü bir mobil pazarlama stratejisi için doğru adımları atıyor musunuz? Eğer bir fikir vermemizi istiyorsanız, ilk adımınız İletişim Makinesi ile olsun.

Kaynak: Blog.bulletin.net


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.