alacak takibi için işinizi kolaylaştıracak öneriler

Alacak takibinde müşterilerinizle nasıl iletişim kuruyorsunuz? Bugün, alacak takibinde işinizi kolaylaştıracak öneriler vereceğiz. Bu öneriler, umuyoruz ki İletişim Makinesi servislerini kullanırken işinizi kolaylaştıracaktır.

  1. Ödemeyle ilgili yöntemleri ve detayları içerikte belirtin. Hesap numarası, iletişim numarası gibi yönlendirmeler sayesinde alacak takibinin sonuçlandırılması kolaylaşır.
  2. Son ödeme tarihini belirtin: “10 gün içinde ödeyiniz” şeklinde bir ibare yerine,  net bir şekilde “12 Temmuz 2013’e kadar ödeyiniz” gibi net bir tarih verilmesi, borçlu kişinin daha çabuk harekete geçmesini sağlayacaktır.
  3. Borçlulara gönderdiğiniz içeriklerde (özellikle yazılı) kiminle irtibata geçeceklerini açık bir şekilde belirtin. Karşılarında kimin olduğunu bilmek daha güven verici olacaktır.
  4. Posta yoluyla ulaştırabileceğiniz belgeleri Email ile gönderebilirsiniz. Böylece zamanı en verimli şekilde kullanırsınız.
  5. Günü geçmiş ödemeler için birebir görüşmeyi tercih edin; IVR veya Sesli Mesaj sayesinde, borçluyla birebir görüşme şansını yakalarsınız.
  6. Borçlu kişiyle daha önce yapılan iletişim geçmişini unutmayın. Özellikle İnternet Faks servisindeki arşivleme özelliği bu konuda en büyük yardımcınız olacaktır. Doğru bir arşivleme ile hangi borçluya hangi belgeleri gönderdiğinizi kolaylıkla hatırlayabilirsiniz.
  7. İlgili kişiyle görüştüğünüze emin olun. TCKN’den Arama yaptığınızda, aynı kişinin birden çok numarası olabilir ve bu numaraları ailesi veya çalışanları kullanıyor olabilir.  Bir diğer ihtimal, gönderdiğiniz IVR mesajlarında Çağrı Yönlendirme ile size bağlanan kişi, aslında ulaşmak istediğiniz asıl ilgili olmayabilir. Aramanıza karşılık almak büyük başarıdır, ancak görüştüğünüz kişiden kimlik onayı alırsanız boşa zaman kaybetmemiş olursunuz.
  8. Doğru tonda iletişim kurun. Bazı durumlarda, borçlu kişiyi acele ettirecek bir içerik sunmak yararlı olabilir. Bazen de, özellikle itiraz varsa sakince dinlemek de önemlidir. Yanlış bir durum olabilir. İlk itirazı ve tepkiyi önlemek için Outbound (Giden) IVR çok önemlidir. Böylece borçluya gerekli bilgiler ilk anda IVR tarafından verilir ve borçlu kişi sadece konu hakkında daha detaylı bilgi almak için hukuk bürosu personeli ile irtibata geçer.

Alacak takibi, eğer bu sürece ayıracak insan ve teknoloji kaynağınız yoksa tam bir baş ağrısıdır. Ancak İletişim Makinesi servisleriyle, milyonlarca lira yatırıma gerek duymazsınız ve tahsilat işlemlerinizi başarıyla sonuçlandırırsınız.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.