alacak takibinde otomatik arama

    Alacak takibi zor bir iş, içerisinde birçok değişkeni barındırıyor. Hukuk bürolarının alacak takibindeki amaçları belli: Olabildiğince çok dosya kapatmak. Ama özellikle borçluya ulaşma konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu konuda sorun yaşayan personelin motivasyonu düşebiliyor. Neyse ki, alacak takibinde Otomatik Arama kullanarak birçok engelin aşılması mümkün.

    Önce problemin detaylı bir analizini yapalım. Hukuk bürosunun elinde birçok dosya var. Hukuk bürosu, bu dosyaları hızlıca kapatıp, tahsilatını gerçekleştirmek istiyor. Bu amaçla, hukuk büroları borçluyu aramaya başlıyor. İşte sorunlarla tam bu noktada karşılaşılıyor.

    Aranacak dosya sayısı çok olduğunda, personelin tüm aramaları aynı verimde gerçekleştirmesi mümkün olmuyor. Meşgul çalan ya da yanıt alınamayan aramalar yüzünden çok vakit kaybedilir, sonuçta da borçluya ulaşılamaz. Kişiye ulaşılsa bile konunun borç olması nedeniyle konuşma gergin bir ortamda geçer, hatta kişi tepki bile gösterebilir.

    Bir önceki paragrafta saydığımız olumsuzlukların tümü, hukuk bürosu personeli için büyük sorun demektir. Çalışanlar, işe ne kadar motive olurlarsa o kadar verimli işler çıkartırlar. Peki bu motivasyon nasıl sağlanabilir?

    Cevabımız basit: Alacak takibinde Otomatik Arama kullanmak. Otomatik Arama ile tüm borçlu listesine aynı anda arama gerçekleştirilir. Borcunu ödemek isteyen kişiler, hızlı bir şekilde geri bildirimde bulunurlar ve tahsilat süreci hızlanır. Tek tek arama ile ilgilenmeyen personel de geri dönüşlere karşılık vererek daha verimli işlerle uğraşır. Başarılı olan personelin verimi daima yüksek olur.

    Otomatik Arama’da ayrıca direkt olarak personel ile görüşme imkanı da vardır. Mevcut arama, ilgili kişilere aktarılabilir. Yani geri dönüşleri beklemeden, aynı aramada dosya kapatılabilir.

    Alacak takip sürecinde çalışan motivasyonunu arttıracak yeni bir vizyon arıyorsanız fazla uzağa gitmenize gerek yok. Otomatik Arama (Sesli Mesaj ve IVR) size aradığınız çözümü sunacaktır.

    Alacak Takibinde Elinizi Güçlendirecek Diğer Yazıları Merak Ediyor musunuz?

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.