Alacak Takibini Olumlu Sonuçlandırmak İçin Mobil Cihazlardan Nasıl Faydalanırız?

alacak takibini mobil cihazlar ile nasıl kolaylaştırısınız

Mobil cihazlar üzerine kurulan iletişim stratejilerinin, iletişimi kolaylaştırdığını, ulaşılan kişi sayısını arttırdığını ve maliyetlerini düşürdüğünü artık hepimiz biliyoruz. Mobil cihazlara olan ilgi, hukuk büroları için borçlulara ulaşma konusunda önemli fırsatlar sunuyor. Bugün milyonlarca kişi mobil bir cihaza sahip. Borçlu kişilere daha kolay ulaşarak tahsilatları arttırmayı hangi hukuk bürosu istemez ki?

İşte size alacak takibinde işinizi kolaylaştıracak mobil pazarlama stratejileri:

1. Çoklu kanal stratejileri: Çoklu kanal stratejileri, ulaşılan kişi sayısını, borcunu ödemek isteyen kişi sayısını ve tahsilat oranını önemli ölçüde arttırıyor. Peki bu işi düşük maliyetle yapmanın bir yolu var mı? Cevabımız evet! Outbound (Giden) IVR servisi, hem otomatik bilgilendirme hem de otomatik ödeme imkanı sunuyor. SMS ile entegre olarak kullanabileceğiniz gibi tüm alacak takibi sürecini de IVR üzerinden yürütmeniz mümkün. Borçlu kişiye önceden bir SMS gönderip detaylı bilgi verebilirsiniz. Size yaptığı geri dönüşe göre de Outbound IVR ile kalan işlemi sonlandırabilir veya birebir telefonla konuşma imkanı bile yakalayabilirsiniz.

2. Çift yönlü iletişim: Alacak takibinde hukuk bürolarının yaşadığı belki de en büyük sorun, karşı taraftan bir olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamamaktır. Ancak, Outbound IVR gibi bir servis sayesinde bu mümkündür. Borçlu kişinin yalnızca mesajı dinlemesini değil, aynı zamanda tuşlama yaparak geri bildirimde bulunmasını sağlarız. Bunun, takip sürecinde nasıl katkı sağlayacağını bir düşünün. Geri bildirim alamadığınız ve dolayısıyla ilerleyemediğiniz bir dosyada, etkili bir ses kaydını sonrasın gelen tuşlama sizin için çok şey ifade edecektir.

3. Daha fazla alternatif, daha fazla erişim: Alacak takibinde hangi iletişim kanallarını kullanıyorsunuz? Telefon cepte. Bir diğer alternatif posta gönderimi değil mi? Neden stratejileri zenginleştirmeyelim ki? Mobil cihazları hedeflerseniz, önünüzde ilerleyebileceğiniz bir sürü yol olur. Email gönderebilirsiniz, telefondan ulaşabilirsiniz (Sesli Mesaj veya Outbound IVR), SMS ile numarasını bilmeseniz bile mesaj gönderebilirsiniz (TCKN SMS) hatta oturduğunuz yerden faks makineniz olmasa bile İnternet Faks servisiyle belge yollayabilirsiniz… Size en uygun alternatifi bulabileceğiniz adres belli: Mobil platformlar.

Dünya üzerindeki iletişim artık mobil üzerinden akmakta. Mobil cihazlara ulaşabileceğiniz tüm kanalları içerisinde barındıran İletişim Makinesi ile alacak takibi artık çok daha kolay!


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.